fbpx

Bucharest Photofest, ediția cu numărul opt

Bucharest Photofest, ajuns la cea de-a 8-a ediție, este un festival-platformă menit să familiarizeze publicul general cu unele dintre cele mai importante, mai actuale și mai relevante repere fotografice, atât locale, cât și internaționale.

Ediția 2023 înseamnă peste 50 de evenimente: expoziții, proiecții de filme, photo walks și ateliere foto, masterclass, discuții și dezbateri, artist talks, recenzii de portofoliu și evenimente educaționale, dar și conferința Bucharest Photofest. 

Selecția proiecțiilor de filme ale ediției actuale include 10 filme, iar unele dintre proiecțiile de film sunt urmate de sesiuni q/a cu regizori și invitați speciali. Cea de-a 8-a ediție reunește peste 150 de artiști locali și internaționali (fotografi, regizori, scriitori, curatori) și le prezintă lucrările și proiectele în expoziții, proiecții de filme, dezbateri și discuții, showcases, ateliere de fotografie sau concerte de muzică live.

Nu numai că este un proiect cultural prezentat sub forma unui concept coerent, dar fotografia este instrumentată ca un mecanism de a pune în discuție unele subiecte sociopolitice și culturale esențiale actuale, făcând prin urmare fotografia un mijloc de educație vizuală. Bucharest Photofest este un proiect care prezintă puterea fotografiei de a surprinde și conecta povești individuale și colective. Festivalul își propune să se raporteze la standardele evenimentelor și festivalurilor de fotografie din întreaga lume, precum și să stabilească un reper profesional și artistic în scena artistică românească actuală.

Reclame

INVITAȚI SPECIALI (selecție): Mads Nissen (DK), Ragnar Axelsson RAX (IS), Kiliii Yuyan (USA), Maria Kjartans (IS), Tadas Kazakevicius (LT) și mulți alții.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame