fbpx

Cea de a doua ediție a Zilei Autorilor Europeni

În fiecare an, Europa sărbătorește literatura europeană și încurajează interesul pentru lectură. Cea de-a doua ediție a Zilei Autorilor Europeni va avea loc la 25 martie 2024, în toate cele 40 de țări ale programului Europa Creativă.

Prin acest eveniment, Europa sărbătorește literatura europeană și încurajează interesul pentru lectură, în toate cele 40 de țări ale programului Europa Creativă.

Evenimentul constă în următoarele activități:

  • evenimente de lectură în școli, biblioteci și librării;
  • vizite ale autorilor europeni;
  • conferințe privind dimensiunea europeană a promovării lecturii.

Școlile, librăriile, bibliotecile și alți parteneri de promovare a lecturii sunt invitate să organizeze evenimente axate pe autori europeni.

Reclame

Aceste evenimente pot fi, de asemenea, o oportunitate de a invita un reprezentant din domeniul literaturii, cum ar fi un scriitor, un traducător sau un editor. Scopul acestor întâlniri este de a îmbunătăți experiența participanților, precum și de a crește gradul de conștientizare cu privire la diversitatea profesiilor din acest domeniu.

Dacă doriți să organizați cu această ocazie un eveniment de lectură în instituția dumneavoastră de învățământ, la bibliotecă sau la o librărie, îl puteți înscrie pe harta evenimentelor europene completând acest formular: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/EuropeanAuthors2024.

Mai multe informații despre Ziua Autorilor Europeni 2024, precum și elemente vizuale de promovare, se găsesc aici: https://culture.ec.europa.eu/…/day-of-european-authors (versiunea în limba română este disponibilă prin traducere automată).

Reclame

Ziua Autorilor Europeni, inițiativă a fostului comisar european Mariya Gabriel, a devenit o acțiune permanentă a Programului Europa Creativă începând cu 2024. A doua ediție a acestui eveniment este programată să se desfășoare în data de 25 martie 2024, în toate cele 40 de țări participante la Program. 

Cărțile sunt un instrument puternic pentru responsabilizare, educație, dar și pentru stimularea creativității și inovației. Prin această inițiativă, Uniunea Europeană încearcă să inspire generațiile tinere să stabilească o relație cu lumea cărților.

Ziua Autorilor Europeni oferă tinerilor o oportunitate de a se implica în provocările sociale și personale actuale și servește drept platformă pentru promovarea și susținerea programelor și inițiativelor în curs de desfășurare în țările europene pentru a încuraja o cultură a lecturii.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame