fbpx

Centrul Ceh – spectacole lectură din opera lui Karel ČAPEK

Pe 4 octombrie, de la ora 19:30, Centrul Ceh dă startul unei noi serii de evenimente, organizate de Teatrul Apropo, în parteneriat cu UNATC I. L. Caragiale și Colegiul Național Bilingv,,George Coșbuc”. Este vorba de trei spectacole lectură cu live foley, inspirate din opera lui Karel Čapek.

Spectacolele lectură vor fi concepute sub forma unui spectacol de teatru radiofonic live, în cadrul căruia actorii vor furniza arhitectura sonoră a spațiului scenic în care are loc acțiunea dramatică ,prin intermediul tehnicii denumită în cinematografie foley, adică procesul tehnic prin intermediul căruia sunetul este creat sau alterat pentru a fi folosit în cinema.

Primul spectacol, ce va avea loc miercuri, R.U.R., va fi prefațat de dr. Liri Alenor-Chapelan, asistent de cercetare al Departamentului de Cercetare Dezvoltare și Inovare din cadrul UNATC „I.L. Caragiale”, iar tema conferinței va fi obsolescența tehnologiei în operele S.F. din modernism, cu un studiu de caz compratist între R.U.R și filmul Metropolis al lui Fritz Lang (Republica de la Weimar, 1927) respectiv progresul tehnologic din contemporaneitate trecut prin eșafodajul teoretic furnizat de Walter Benjamin în Opera de artă în epoca reproductibilității sale tehnice.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame