fbpx

Concert de Crăciun cu boluri tibetane

Bogdan Bufnea, în colaborare cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei, invită clujenii și nu numai, la un concert special dedicat sărbătorilor de iarnă cu un cor de boluri tibetane antice.

Bolurile sunt dintr-o colecție proprie care includ și piese de muzeu, datorită vechimii și rarității lor. Unele boluri au o vechime de câteva sute de ani. În cadrul concertului, spectatorii vor avea ocazia să cunoască o latură a meșteșugurilor civilizației Newari și a altor civilizații din jurul munților Himalaya, care au confecționat încă din epoca bronzului astfel de boluri.

Evenimentul va începe cu o scurtă prezentare a acestor instrumente și istoria lor, dar și moduri de folosință de-a lungul istoriei până în prezent.

Aceste instrumente sunt asemănătoare clopotelor, datorită rezonanței lungi și clarității sunetului. De la tonuri profunde până la tonalități foarte înalte care vor trezi atmosfera de sărbătoare, sunetul bolurilor vă va oferi un răgaz și un moment de prezență.

Reclame

Concertul este deschis tuturor categoriilor de vârstă, inclusiv copiilor și iubitorilor de muzică și de artă.

Intrarea la evenimentul, organizat duminică, 17 decembrie, în Galeria Cellarium a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, se face pe bază de donație și este necesară achitarea biletului de intrare în muzeul etnografic (10 ron), care se poate vizita înainte de concert.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame