fbpx

Concert de Crăciun la Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar București

Concertul de Crăciun al Institutului Liszt – Centrul Cultural Maghiar București este susținut an de an de către tineri muzicieni care au câștigat inimile publicului la Festivalului Muzicii Maghiare.

La ediția a 19-a a acestui concurs-festival desfășurat în mai 2023, Premiul publicului a fost obținut de Romanian Flute Duo format din flautistele Tabea Bebeșelea și Romina Onișor.

Tabea Bebeșelea și Romina Onișor fac parte din The Romanian Flute Ensemble, o formație înființată în anul 2022, alcătuită din studenții flautiști ai Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara, coordonată de conf. univ. dr. Matei Ioachimescu. The Romanian Flute Ensemble susține recitaluri și concerte în diferite formule, extinse sau restrânse, printre care și The Romanian Flute Duo.

Din program fac parte piese compuse de Ludwig van Beethoven, Wilhelm Friedemann Bach, Giuseppe Gariboldi, Julio Briccialdi, Eugene Bozza, Wolfgang Amadeus Mozart și Szervánszky Endre.

Reclame

Tabea Bebeșelea a absolvit Liceul de Arte din Alba Iulia și este studentă în anul II la Facultatea de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara. A participat la numeroase ateliere și cursuri de flaut unde a lucrat cu maeștri precum Ana Oltean-Zehnder, Cezara Comșa, Cristian Latea, Mihaela Anica, Raluca Ilovan, precum și cu actualul ei profesor, Matei Ioachimescu.

Romina Onișor a terminat studiile de licență în anul 2022 la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj. În prezent este studentă masterandă în anul II la Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara, la clasa conf. univ. dr. Matei Ioachimescu. În anii studenției, a participat la cursuri de măiestrie susținute de nume de rezonanță în lumea flautului precum Ana Oltean, Kaspar Zehnder, Silvia Careddu, Teodor Țîrlea și Matei Ioachimescu. A participat la cea de a 40-a ediție a Academiei Internaționale de Vară SOMAK, în Biel, Elveția, unde a lucrat alături de muzicieni din toată lumea și a fost solistă alături de ansamblul baroc Orchestre des Lumières.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame