fbpx

CultuRo – Festival de Carte și Arte al Românilor de Pretutindeni

În perioada 5 – 8 octombrie 2023 se va desfășura în Comunitatea Madrid, Spania prima ediție a „CultuRo – Festival de Carte și Arte al Românilor de Pretutindeni”, o manifestare susținută de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în cadrul unui ambițios proiect inițiat de Asociación Socio-Cultural Romanati: „Citește românește, gândește românește, trăiește și simte românește“.

Festivalul se dorește a fi un vector important în cercetarea, cunoașterea și popularizarea patrimoniului cultural, istoric, etnografic și spiritual al rezidenților români, diversitatea prin identitate și continuitate socio-culturală, să faciliteze schimburi culturale și dialogul social între românii din diaspora și țara de rezidență și integrarea acestora prin menținerea identității naționale.

Vor participa peste 70 de autori și artiști români din Spania și Europa, edituri, instituții, centre culturale, universități, grupuri profesionale, ong‐uri, public larg. Invitați de onoare: scriitori și artiști spanioli și internaționali. 

Pe întreaga durată a Festivalului se vor desfășura lansări și prezentări de carte, întâlniri, dezbateri, seminarii, piese de teatru, expoziții fotografice și etnografice, proiecții filme, ateliere pentru copii și evenimente interactive, activități culturale și sociale dedicate publicului român și spaniol. Vor fi prezentate Expoziții Colective de Arte Plastice și Vizuale, precum și expoziții particulare.

Reclame

Programul complet poate fi găsit aici!

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame