fbpx

Documentar austriac la One Word Romania #17

Un film documentar al unui regizor austriac va fi prezentat, în premieră pe țară, în cadrul ediției cu numărul 17 a festivalului internațional de film documentar One Word Romania, anunță Forumul Cultural Austriac.

Alege! O ediție contra apatiei și inacțiunii civice promite festivalului internațional de film documentar One Word Romania, care se va desfășura între 5 și 14 aprilie la București, iar apoi între 15 și 25 aprilie, în online. 

Având-o ca directoare artistică pe regizoarea Andreea Lăcătuș, festivalul pune în discuție nu numai contextul electoral național și european, dar și alegerile de viață, morale și de atitudine. 

Documentar austriac la One Word Romania #17Libertatea credinței și acceptarea convingerilor religioase ale celuilalt sunt, de exemplu, evocate de filmul „Dumnezeul dintre noi” de Rebecca Hirneise (2024, Austria) care va fi prezentat pe 7.04.2024, ora 18.00, la Cinema Union (Str. Ion Câmpineanu 21) și pe 14.04.2024, ora 16.00, la Cinema Elvire Popesco (Bd. Dacia 77). Proiecția din data de 7 aprilie se va desfășura în prezența regizorului Rebecca Hirneise, care va discuta cu publicul despre tematica documentarului. 

Reclame

În filmul său, regizoarea Rebecca Hirneise a invitat mai multe generații din familia sa evanghelică metodistă să vorbească pentru prima dată despre credința lor. Discuția dezvăluie cele mai diverse motivații personale ale credinței, de la fidelitatea absolută față de Biblie până la revendicarea libertății de a nu crede.

Rebecca Hirneise s-a născut și a crescut în micul oraș Mühlacker din sudul Germaniei, iar de câțiva ani trăiește și lucrează la Viena. Domeniul său predilect sunt filmele documentare și de lungmetraj, dar și cele experimentale. După o formare în domeniul fotografiei, Rebecca Hirneise a studiat artel multimedia la Universitatea de Design din Karlsruhe, precum și regia și scenaristica la Academia de Film din Viena. Din 2017, Rebecca Hirneise lucrează, printre altele, pentru Ruth Beckermann Filmproduktion.

Evenimentul beneficiază de susținerea Forumului Cultural Austriac.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame