fbpx

Expoziția Multispecies și conferința Cross-fields la Bergen, în Norvegia

Bergen School of Architecture din Norvegia găzduiește o expoziție și o conferință între 7 și 8 septembrie 2023, organizate de bucureștenii de la WASP Studios, în cu parteneriat a-works/ cu arhitectul Cristian Ștefănescu.

Bergen School of Architecture (BAS) din Norvegia găzduiește o expoziție și o conferință între 7 și 8 septembrie 2023, organizate de bucureștenii de la WASP Studios, în cu parteneriat a-works/ cu arhitectul Cristian Ștefănescu.

Expoziția „Multispecies” este o explorare a relației dintre natură, arte vizuale și arhitectură, care reunește 10 artiști multidisciplinari din România și Norvegia. Vernisajul expoziției „Multispecies” va avea loc în data de 7 septembrie 2023, ora 19:00, în cadrul facultății de arhitectură BAS, urmând ca în octombrie să fie prezentată la WASP Studios.

Expoziția aduce împreună lucrări integrate într-o experiență senzorială, care invită publicul să reflecteze asupra provocărilor ce se conturează pe tema multispeciilor. Aceasta pune în lumină un nou mod de gândire, la intersecția dintre științele sociale, vizuale și cele naturale, care subliniază determinatele conviețuirii cu diversitatea și explorarea acesteia la nivel individual și colectiv. Intersecția diferitelor forme emergente de artă, arhitectură și design și-au găsit motivația în abordări durabile și sustenabile. Analizarea și orientarea către diferitele forme de viață și potențialul lor regenerator recuperează un sistem de gândire echilibrat și receptiv.

Reclame

„Multispecies” nu este numai o manifestare artistică, ci și un răspuns la o realitate rezilientă, în care inițierea unui discurs vizual ecologic și științific poate contribui în căutarea soluțiilor și instrumentelor necesare conviețuirii diferitelor forme de viață. Într-o eră în care limitele gândirii antropocentrice sunt puse sub semnul întrebării, proiectul își propune să aducă în prim-plan posibilitățile de învățare din sistemele naturale complexe și să încurajeze o perspectivă mai fluidă și mai deschisă asupra lumii înconjurătoare. Până în data de 1 octombrie, expoziția poate să fie vizitată de joi până duminică, în intervalul 14:00-20:00.

Cel de-al doilea eveniment, conferința Cross Fields, se va desfășura în data de 8 septembrie, începând cu ora 14:00, în cadrul aceleiași facultăți. Tematica conferinței se concentrează pe relația dintre artele contemporane vizuale și arhitectură cu accent pe spațiul public și spațiul reprezentațional, un context generator de multiple situații și reflexii ale existenței contemporane.

Aceste evenimente fac parte din proiectul Emerging Towards (Future), proiect situat la confluența dintre artă, ecologie și arhitectură, aducând în atenția publică prin intermediul artei contemporane și domeniilor conexe acesteia nevoia de a acționa împreună, intergenerational și trans-sectorial în procesele de cercetare, producție și diseminare, adaptate contextelor prezente și viitoare.

Reclame

WASP Studios este o organizație culturală înființată în anul 2015, pentru a răspunde nevoii de susținere a creației și producției artistice din România, în spațiul alternativ WASP – Working Art Space and Production din București și în colaborare cu organizații și instituții naționale și internaționale. WASP Studios susține formarea continuă a creatorilor români prin oportunități de networking și de promovare a creației contemporane. Direcțiile de activitate includ colaborările transdisciplinare în artele vizuale, arhitectură, film, muzică, new media, dans și performance, deschiderea spre alte zone de cunoaștere, precum literatură și industriile creative. 

Cristian Ștefănescu este arhitect român/canadian cu sediul în Bergen, Norvegia. Din 2013 conduce propriile sale proiecte de arhitectură și artă în cadrul propriei companii, în paralel cu activitatea de profesor in cadrul Bergen School of Architecture. 

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame