fbpx

Expoziția „Noi, Poporul: 25 de ani de Parteneriat Strategic”, la Suceava

Ambasada SUA, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe al României – Unitatea Arhive Diplomatice, cu Agenția Națională de Presă Agerpres și în colaborare cu Universitatea din Craiova, vă invită la Suceava, la evenimentul de deschidere a expoziției fotografice itinerante „Noi, Poporul/We the People”, care celebrează aniversarea a 25 de ani de Parteneriat Strategic dintre Statele Unite ale Americii și România. Expoziția va rămâne disponibilă pentru vizionare, pe Esplanada Casei de Cultură Suceava, în perioada 13 martie – 10 aprilie 2024.

Evenimentul de lansare va include vizionarea expoziției pe Esplanadă, urmată de un moment artistic de dans tradițional și de deschiderea oficială care va avea loc în Muzeul Național al Bucovinei (Muzeul de Istorie), începând cu ora 16:30. Consilierul pentru Presă și Cultură al Ambasadei SUA, Peter Brown, va modera evenimentul, la care vor lua cuvântul următorii vorbitori: Ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec; Secretarul de stat, Ministerul Culturii, Diana-Ștefana Baciuna; Primarul Municipiului Suceava, Ion Lungu; Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur; Directorul General Agerpres, Claudia Nicolae.  

„Noi, Poporul: 25 de ani de Parteneriat Strategic” este un eseu fotografic, tematic, care explorează relațiile diplomatice, de securitate, economice, culturale dintre poporul român și cel american. Această colecție de interacțiuni între cele două națiuni ilustrează faptul că Parteneriatul Strategic dintre Statele Unite și România este accesibil tuturor. Este o expoziție care surprinde pe larg interacțiunile dintre cele două popoare, încă de la începutul Parteneriatului Strategic în anul 1997. Cele 150 de fotografii cuprinse în această expoziție creează un cadru personal pentru Parteneriatul Strategic, din trecut și din prezent, și oferă posibilitatea de a experimenta prietenia și colaborarea între cele două popoare, într-un nou mod. 

Expoziția se axează pe tema „Noi, Poporul”/ „We the People” care este faimosul preambul al Constituției Statelor Unite și întruchiparea legăturilor umane care formează punți de înțelegere și cooperare între popoare. Diplomația și prietenia bilaterală de succes se bazează pe aceste legături și pe valorile comune pe care le înglobează. Cunoscutul jurnalist, corespondent și ulterior diplomat american Edward R. Murrow spunea, despre rolul esențial al legăturilor dintre oameni: „Elementul cu adevărat esențial în schimburile internaționale îl reprezintă această ultimă distanță de un metru, rămasă între interlocutori, care poate fi depășită prin contact personal, atunci când o persoană îi vorbește celeilalte„.

Reclame

Agenția Națională de Presă Agerpres a contribuit cu un număr de 20 de fotografii din fluxul de fotografie și din Arhiva Fotografică Agerpres. De asemenea, Unitatea Arhive Diplomatice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe a contribuit cu un număr de 13 fotografii.

Expoziția fotografică a călătorit în mai multe orașe, pe parcursul ultimilor doi ani, după cum urmează:

  • Craiova – 17 august 2022 – 19 septembrie 2022
  • Timișoara – 27 septembrie 2022 – 24 octombrie 2022
  • București – 26 octombrie 2022 – 30 noiembrie 2022
  • Sibiu – 8 decembrie 2022 – 10 ianuarie 2023
  • Iași – 24 aprilie 2023 – 22 mai 2023
  • Cluj-Napoca – 23 mai 2023 – 20 iunie 2023
  • Constanța – 12 iulie 2023 – 25 iulie 2023
  • Oradea – 25 septembrie – 22 octombrie 2023
Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame