fbpx

Expoziție „Cele mai frumoase cărți germane din Germania, Elveția și Austria”

Expoziția „Cele mai frumoase cărți germane din Germania, Elveția și Austria” are loc în perioada 20 octombrie 2023 -10 noiembrie 2023 la ARCUB Gabroveni. Evenimentul este organizat de Graphic Front în parteneriat cu Goethe-Institut București, Ambasada Elveției în România, Forumul Cultural Austriac și Arcub.

La cea de-a doua ediție a Bucharest Graphic Days, vor putea fi admirate, răsfoite, analizate, citite și discutate 25 de cărți premiate la concursul „Cele mai frumoase cărți germane”, organizat de peste 50 de ani de Stiftung Buchkunst (Fundația Arta Cărții).

În cadrul expoziției, va avea loc și o conferință a designerului Markus Dressen de la Spector Books, Leipzig – editură premiată în repetate rânduri la aceste concursuri – care va vorbi despre traiectoria de mare succes a proiectului Spector și va arăta de ce este în continuare important să produci cărți tipărite! Conferința va avea loc la Institutul Cervantes – Bulevardul Regina Elisabeta 38 – marți 7 noiembrie ora 19.00.

Concursul „Cele mai frumoase cărți germane” – centrat pe cartea de uz general, accesibilă unui public larg – își propune să promoveze excelența în construcția de carte prin intermediul a trei premii: „Cele mai frumoase cărți germane”, „Premiul pentru încurajarea tinerilor book designeri” și „Best Book Design from all over the World”. Rezultatele acestor concursuri trasează jaloanele tendințelor viitoare în designul de carte, având rolul de a încuraja și susține produsele care dau dovadă de concepție grafică și execuție excepționale. 

Reclame

Pentru concursul german, cărțile se înscriu la 5 categorii: Literatură; Cărți de știință/ Cărți de specialitate/ Manuale școlare; Ghiduri, non ficțiune; Cărți de artă/ fotografie/ cataloage de expoziții și Cărți pentru copii și tineret. Volumele sunt trecute printr-un dublu proces de selecție, iar pentru fiecare categorie se desemnează 5 câștigători. Cele 25 de volume premiate în acest an (publicate în 2022) s-au ales din 603 titluri înscrise.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame