fbpx

Expoziție SOUND DESIGN

Expoziția organizată pe 12 noiembrie, la sediul Institutului Liszt – Centrul Cultural Maghiar București (Gina Patrichi 8) este o introducere în sound design-ul filmelor maghiare, prezentând o selecție de fragmente din 10 filme realizate în ultimii 20 de ani, cu ajutorul cărora organizatorii încearcă să ilustreze etapele fabricării sunetului la un film: înregistrarea, care se face pe platoul de filmare sau ulterior în studio, editarea, mixajul și sound design-ul (sunetele Foley).

Vernisajul va fi urmat de proiecția documentarului Arta sunetului de film, regizat de Kiss Gergő în 2004. Filmul prezintă doi artiști Foley, care produc toate sunetele necesare ambianței filmului în timpul de postprocesare sunet. Documentarul a fost filmat de Kiss Gergő, în timpul studiilor sale la secția video de la Universitatea Maghiară de Design, Catedra de comunicări vizuale.

La vernisaj va participa Zányi Tamás, artist emerit și distins cu Premiul Balázs Béla, care a semnat sound design-ul a peste 100 filme maghiare și care, pe lângă premiile acordate de breasla cinematografică maghiară, a fost distins pentru sound design-ul filmului Fiul lui Saul cu Premiul Vulcain la Festivalul de Film de la Cannes (2015) și Premiul Golden Reel acordat de Motion Picture Sound Editors la Los Angeles (2016).

Expoziția va fi urmată de un master class susținut de Zányi Tamás, la UNATC, luni, 13 noiembrie, de la ora 10.00, pentru studenții secției de editare și sunet de la Departamentul Multimedia: Sunet – Montaj.

Du vorba mai departe:

Leave a Comment

Reclame