fbpx

Festival – concurs de muzică lăutărească ”Gena Bârsan”

Festivalul de muzică lăutărească „Gena Bârsan” ediția a XVII-a are două secțiuni: tarafuri și rapsozi. Fiecare taraf poate prezenta în concurs, pe lângă program (care nu poate depăși 10 minute) și 1-2 rapsozi. Un instrument nu poate face parte din mai multe tarafuri. Rapsozii vor avea în repertoriu o baladă și un cântec de joc. Costumul popular este obligatoriu.

O nouă ediție, a XVII-a, a Festivalului – Concurs de muzică lăutărească ”Gena Bârsan” are loc, până pe 30 august, la Târgu Cărbunești, la Centrul Cultural „Tudor Arghezi”.

Gena Bârsan a fost o cunoscută cântăreță de muzică lăutărească, din județul Gorj. Era renumită pentru aparițiile sale la nunțile, botezurile, bâlciurile, hramurile, aniversările și nedeile din Gorj și Dolj, dar și cu ”Taraful Gorjului”, condus de dirijorul Nicolae Novac.

În memoria sa, anual, în Târgu Cărbunești, se desfășoară Festivalul – Concurs de muzică lăutărească ”Gena Bârsan”, în cadrul căruia se întrec cele mai bune tarafuri gorjenești, dar și cei mai buni rapsozi. 

Reclame

Festivalul de muzică lăutărească „Gena Bârsan” ediția a XVII-a are două secțiuni: tarafuri și rapsozi. Fiecare taraf poate prezenta în concurs, pe lângă program (care nu poate depăși 10 minute) și 1-2 rapsozi. Un instrument nu poate face parte din mai multe tarafuri. Rapsozii vor avea în repertoriu o baladă și un cântec de joc. Costumul popular este obligatoriu. Evenimentul este organizat de Consiliul Local și Primăria Târgu Cărbunești, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Școala Populară de Arte ”Constantin Brâncuși”, Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului” și Centrul Cultural ”Tudor Arghezi” Târgu-Cărbunești.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame