fbpx

Festival Internațional al Obiceiurilor de Iarnă la Suceava

Pe 27 decembrie, la Suceava va avea loc Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă, eveniment de referință în cadrul programului “Crăciun în Bucovina”.

Peste 30 de grupuri de urători și colindători vor participa la parada obiceiurilor de iarnă de anul acesta din municipiul Suceava. La manifestare vor participa, de asemenea, urători și colindători din Ucraina și Republica Moldova. 

 Conform tradiției, programul conține parada urătorilor și prezentarea obiceiurilor de iarnă în care fiecare sat își prezintă obiceiurile și costumele specifice fiecărei zone, susținut de formații din județul Suceava, Regiunea Cernăuți (Ucraina) și Republica Moldova. Atmosfera este una de sărbătoare, mii de suceveni privesc trupele de irozi, împărați, urși, capre, căiuți și malanca. Centrul Sucevei se umple de oameni și de sărbătoare în fiecare an pe data de 27 decembrie pentru ca aceste traditii sa fie apreciate si facute in continuare.

Festival Internațional al Obiceiurilor de Iarnă la Suceava

Reclame

Evenimentul este unul de referință în cadrul programului “Crăciun în Bucovina”. Programul îşi propune promovarea tradițiilor și obiceiurilor de iarnă din Bucovina pe stil nou și pe stil vechi, prin organizarea de manifestări specifice în întreg județul. Unul dintre cele mai importante evenimente este parada măştilor şi spectacolul de datini şi obiceiuri din municipiul Suceava.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame