fbpx

Festival Național de Teatru Școlar în limba spaniolă

Ambasada Spaniei, în colaborare cu Ministerul Educației din România, organizează cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului Național de Teatru Școlar în Limba Spaniolă, ce va avea loc în perioada 8 – 9 martie 2024, la Teatrul pentru Copii și Tineret Merlin din Timișoara, Bd. Regele Carol I nr. 3.

La acest festival participă grupuri de teatru de elevi care reprezintă 10 secții bilingve spaniole care există în prezent în România, situate în principalele orașe ale țării. Programul Secțiilor Bilingve spaniole, rezultat al cooperării dintre Ministerul Educației și Formării Profesionale din Spania și Ministerul Educației din România, funcționează din 2007 și, în prezent, 4.260 de elevi învață limba, geografia, istoria și cultura Spaniei în unitățile de învățământ participante.

Festivalul Național de Teatru Școlar în limba spaniolă urmărește, pe de o parte, să promoveze valori educative precum conviețuirea și colegialitatea și, pe de altă parte, să promoveze spiritul creativ și artistic al elevilor. Arta dramatică nu este doar un instrument ideal pentru cultivarea acestor valori și a multor altele de natură socială și comunicativă, dar contribuie și la îmbunătățirea competenței lingvistice și, în același timp, la diseminarea unor exemple clasice și contemporane de literatură în limba spaniolă.

Programul complet al Festivalului poate fi accesat pe site-ului Biroului Atașat pentru Învățământ al Ambasadei Spaniei în România. Accesul la eveniment este gratuit și se adresează tuturor celor interesați de limba și cultura spaniolă.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame