fbpx

Festivalul de Muzică și Dans Popular Maghiar

Muzeul Etnografic al Transilvaniei vă invită în Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia” pentru a lua parte la „Festivalului de Muzică și Dans Popular Maghiar”, ediția a 18-a.

Sâmbătă, 1 octombrie 2022, va fi o zi plină de evenimente în Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia” (secția în aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei). Activitățile fac parte din cadrul „Festivalului de Muzică și Dans Popular Maghiar”, ediția a 18-a, organizat între 29 septembrie și 1 octombrie a.c. la Cluj-Napoca de către Ansamblul Folcloric Ordogtergye al CCS Cluj.

Astfel, începând cu ora 10, în Parcul Etnografic vor avea loc activități pentru copii în cadrul căruia copiii se pot cufunda în lumea meșteșugurilor populare. Pe parcursul acestui eveniment se va ține clasă de dans pentru copii și un concert interactiv de prezentare a instrumentelor muzicale ținut de către Taraful Ördöngös. De la ora 11 va avea loc Gala Ansamblurilor Folclorice de Copii și Tineret „Tüzet viszek…”, ed. a II-a. De la orele 13 și 16 cei interesați vor putea participa la o vizită ghidată în muzeu. De la ora 14, pe scena outdoor amenajată în Parcul Etnografic Romulus Vuia vor fi prezentate dansuri folclorice de către Ansamblurile Bogáncs și Zurbolo din Cluj-Napoca. De la ora 15:00, tot în Parcul Etnografic va fi prezentată cartea cu colecții de modele de cusut speciale din zona Călatei ”Kalotaszegi vagdalásos mintagyűjtemény” redactată de către Péter Mónika-Mária și Péter-Jani Csilla, iar de la ora 16:30 vor fi prezentate vestimentațiile și accesoriile a trei designeri din Ardeal,  inspirate din folclor.

Pe parcursul zilei de sâmbătă în Parcul Etnografic Romulus Vuia, va avea loc și un târg de meșteșuguri populare și producători locali, care va continua și duminică, 2 octombrie. 

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame