fbpx

Festivalul de Muzică Veche București, ediția a XVIII-a

În perioada 2 noiembrie – 5 decembrie 2023 va avea loc cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului de Muzică Veche București, unul dintre cele mai importante evenimente de muzică cultă din România.

Concertele festivalului organizat de Asociația Antiqva, în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, se vor desfășura în: „Sufrageria Regală” și Sala Auditorium (Muzeul Național de Artă al României), Sala Radio și Biserica Sf. Ioan Rusul.

Tema pe care organizatorii o propun pentru această ediție este „Affetti”. Pornind de la „affetti”, programul ediției din acest an a festivalului propune o călătorie în lumea fascinantă și generoasă a naturii umane.

Pe parcursul celor cinci săptămâni de concerte de înaltă ținută, publicul va fi în compania unor artiști din elita muzicii vechi, din Europa și România. Invitatul special al acestei ediții este Jordi Savall, o personalitate majoră a muzicii vechi, care a marcat ultima jumătate de secol prin activitatea interpretativă și prin demersurile fervente de redescoperire a unor comori muzicale pierdute sau uitate. Alături de ansamblul Hespèrion XXI, fondat de Jordi Savall în 1974, va interpreta lucrări de D. Ortiz, G. Sanz, P. Guerrero, A. Martin y Coll, Fr. Correa de Arauxoale, în care sonoritățile „lumii vechi” se îmbină cu cele ale „lumii noi”.

Reclame

Programul Festivalului poate fi găsit aici. https://earlymusic.ro/

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame