fbpx

Festivalul PeriFEERIC transformă cartierele bucureștene

Între 7 și 8 octombrie, Festivalul PeriFEERIC – NeighbourGOOD Days of Bucharest transformă mai multe locații din zonele periferice ale Capitalei în centre de expresie artistică ce vor găzdui o serie de evenimente atractive pentru publicul de toate vârstele.

Organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Festivalul PeriFEERIC – NeighbourGOOD Days of Bucharest își propune să răspândească bucuria artei în fiecare colț al orașului pentru a crea o conexiune autentică între artiști și comunități, dar și să contribuie la încurajarea locuitorilor de a descoperi specificul necunoscut al zonelor periferice prin participarea activă la manifestări culturale variate.

Festivalul debutează sâmbătă, 7 octombrie, cu un spectacol de magie pentru copii și părinți, programat la ora 10.00, la Teatrul Nou (Strada Matei Voievod nr. 88), care îi va implica activ pe cei mici în trucuri magice și le va oferi o experiență amuzantă și distractivă. Evenimentele dedicate copiilor includ, de asemenea, și ateliere de actorie, susținute de actorii Studioului Film & Theatre Academy atât sâmbătă, 7 octombrie, cât și duminică, 8 octombrie, la ora 11.00, în sediul de pe Bulevardul Iuliu Maniu nr. 138-142.

Bucureștiul își va dezvălui fața mai puțin cunoscută pasionaților de artă stradală în cadrul turului ghidat București Alternativ – o călătorie în arta stradală, de la centru la periferie, care va lua startul sâmbătă, 7 octombrie, la ora 11.00, în Piața Universității, și se va încheia, în jurul orei 14.00, la A.M. Social Space, pe Str. Constantin Bosianu nr. 21. Bucureștenii care au (re)descoperit orașul în cadrul turului, dar și rezidenții din zonă pot participa aici, în intervalul orar 14.00-16.00, la un jam session susținut de Bucharest Sax Quartet și o serie de ateliere de graffiti și stencils.

Reclame

Teatrul Nou le propune bucureștenilor un nou subiect de reflecție pe tema libertății și a schimbărilor într-o societate futuristă cu piesa de teatru „Străini în viitor”, o comedie scrisă și regizată de Andrei Adam. Avându-i în distribuție pe actorii Robert Poiană / Cristian Ioniță, Crina Zvobodă / Ioana Emilia Luculescu, Radu Catană / Massimiliano Nugnes, Elena Ariadna Șeulean / Iulia Alexandra Neacșu, spectacolul, programat la ora 20.00, este o adaptare a piesei de teatru „Străinii”, premiată în cadrul concursurilor de dramaturgie românească: „Cum vezi viitorul?” (Reșița, 2021) și FITIC 2022 (Constanța).

Prima zi din programul PeriFEERIC se va încheia într-o explozie de energie cu un concert al cunoscutei trupe Robin and the Backstabbers, programat la ora 21.30, la Recul, pe Splaiul Unirii nr. 160.

PeriFEERIC se extinde duminică, 8 octombrie, cu un treasure hunt în cartierul Rahova, programat între orele 11.30 și 13.30, în care participanții vor descoperi misterele unor locuri emblematice din această zonă a Capitalei. Vânătoarea de comori urbane va lua startul în fața centrului comercial Liberty (Șoseaua Progresului nr. 151-171) și se va încheia la A.M. Social Space (Str. Constantin Bosianu nr. 21).

Reclame

Programul de seară al celei de-a doua zile de festival include piesa de teatru „Un spectacol dumnezeiesc”, după David Javerbaum, o comedie neagră în regia Iuliei Alexandra Neacșu, cu Cristian Ioniță, Radu Catană / Florin Galan, Eduard Cîrlan / Vlad Andrei, programată la ora 17.00, la Teatrul Nou. Publicul se va delecta cu „aventurile” unui Dumnezeu nemulțumit de lumea modernă, care oferă o nouă versiune a celor 10 porunci, adaptată generației rețelelor sociale.

Teatrul Infinit se înscrie în seria evenimentelor teatrale PeriFEERIC cu spectacolul „Eu cu cine mă mărit?”, după un text scris de Silvia Gagu, în regia lui Bogdan Gagu, avându-i în distribuție pe Silvia Gagu, Dorin Enache, Alex Floroiu și Maria Costeschi. Programată la ora 19.30, reprezentația teatrală transformă scena Teatrului Infinit din Strada Mihai Eminescu nr. 127 în epicentrul unei căutări continue a fericirii în contextul unei petreceri a burlăcițelor.

De la ora 18.00, în grădina J’ai Bistrot de pe Calea Griviței nr. 55 va concerta artista Cristina Lupu. Absolventă a Facultății de Compoziție, secția Jazz, la Universitatea Națională de Muzică din București, Cristina Lupu le va oferi bucureștenilor o experiență intimă cu un recital din compozițiile sale reunite sub titlul „Sweet Amnesia”, o colecție de povești incluse pe albumul cu același titlu.

Oferta muzicală a Festivalului PeriFEERIC include, totodată, și concertul pianistului Flavian Chitic, programat la ora 18.00, la A.M. Social Space, dedicat iubitorilor de muzică clasică. Flavian Chitic este absolvent al unor instituții prestigioase de profil – Liceul de Arte „Victor Brauner” din Piatra Neamț și Universitatea Națională de Muzică din București. Cu o bogată activitate concertistică alături de Corul Regal, Filarmonica „George Enescu” și Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea, dar și calitate de bariton în corul Catedralei Sfântul Iosif, acesta va oferi un spectacol muzical de excepție, care cu siguranță va rămâne în memoria publicului.

Accesul la evenimentele din cadrul PeriFEERIC – NeighbourGOOD Days of Bucharest este liber, în limita locurilor disponibile.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame