fbpx

Festivalul Strada Armenească 2023 – Ediție specială la picnic

Festivalul Strada Armenească aduce cultura și tradițiile armenești în mijlocul naturii urbane. Pe lângă concerte live, evenimentul găzduiește și un târg meșteșugăresc, cu bijuterii, obiecte de ceramică, ţesături și ilustraţii cu motive armeneşti, un spațiu dedicat gastronomiei internaționale, cu delicii dulci și cafea la nisip, ateliere de dansuri armeneşti și ateliere de sculptat în piatră – Khachkar și expoziții de fotografie. 

Pentru cea de-a șaptea sa ediție, Festivalul Strada Armenească aduce cultura și tradițiile armenești în mijlocul naturii urbane. 

Pe 26 și 27 august, ni se dă întâlnire la Grădina Botanică din București pentru o serie de evenimente dedicate întregii familii.

Vizitatorilor li s-au pregătit 10 concerte de muzică live și două DJ sets: Mădălina Pavăl Orchestra, Via Dacă, Bogdan Simion și Lăutarii de Mătase, Tarup trio by Miqayel Voskanyan, Taraf Flamenco, Hayk Karoyi și Susanna Najarian, Ligia Keșișian, Karin Folk Dance & Song Group, Ansamblul Vardavar, Mahala Rai Banda, Ionuț Galani și Ansamblul Asteria al Uniunii Elene din România & Antonia Cojocaru și artiști ai Federației Comunităților Evreiești din România.

Reclame

Evenimentul găzduiește și un târg meșteșugăresc, cu bijuterii, obiecte de ceramică, ţesături și ilustraţii cu motive armeneşti, obiecte handmade și multe altele. Pe lângă spațiul dedicat gastronomiei internaționale, cu delicii dulci și cafea la nisip, mai sunt programate ateliere de dansuri armeneşti (susținut de Karin Folk Dance and Song Group și Ansamblul Vartavar), broderie (susținut de Centrul Cultural Teryan) și ateliere de sculptat în piatră – Khachkar și expoziții de fotografie. 

Adulții vor putea citi cărți din mica Bibliotecă în natură, iar în zona dedicată lor, cei mici se vor putea juca în voie și, între orele 12.00-14.00, vor putea asculta povești armenești sau participa la spectacole de teatru de păpuși și ateliere susținute de Mark Twain International School (între orele 13:00 și 19:00, în fiecare zi).

Intrarea la eveniment este liberă, iar accesul se realizează în limita capacității. Pentru accesul în spațiul Grădinii Botanice se achită un bilet de intrare, în valoare de 10 lei. Taxa poate fi achitată în avans, aici: https://events.unibuc.ro/gradina-botanica/intrare-22/

Reclame

Parteneri: Armenian Youth Organization, The Fresh, DPD, Grădina Botanică „Dimitrie Brândză”, Universitatea din București, Rock FM, Cărturești, International Mark Twain School, Aperol, Uniunea Elenă din România, PRPE, Federația Comunităților Evreiești din România, ARARAT, Periodic al Uniunii Armenilor din România.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame