fbpx

Fiction Tuesdays la Centrul Ceh

Centrul Ceh își invită publicul din nou la film marți, de la ora 20:00, pentru a trei proiecție din cadrul evenimentului Fiction Tuesdays.

Sezonul acesta aduce 4 filme cehe de ficțiune, cum este tradiția, iar firul roșu care le unește este literatura. Trei dintre filme sunt adaptări cinematografice după opere ale renumitului scriitor ceh Milan Kundera. 

Bazat pe o povestire din cartea lui Milan Kundera „Iubiri caraghioase”, filmul „I, Mournful God” îl are în rol principal pe Miloš Kopecký în rolul lui Adolf, care îi mărturisește prietenului său, Apostol (Pavel Landovský), cum trăiește o poveste de dragoste neîmpărtășită. Adolf îl pune pe prietenul său să se dea drept dirijor de operă pentru a o seduce pe tânăra femeie (Hana Lelitová) de care este amorezat, ea fiind pasionată de operă.

Filmul a apărut chiar în perioada când armata de ocupaţie sovietică se afla pe teritoriul Cehoslovaciei. Acesta sondează sufletul şi caracterul indivizilor cu tendinţe dictatoriale convinşi de superioritatea lor naturală. Kundera însuşi consideră acest film cea mai bună adaptare filmografică a operei sale.

Reclame

Intrarea este liberă. Subtitrare în limba română.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame