fbpx

Filmul românesc „Insula”, la Festivalul Filmului Francofon de la Varșovia

Institutul Cultural Român de la Varșovia și Ambasada României în Republica Polonă participă și în 2024 la Festivalul Filmului Francofon, alături de Institutul Francez din Polonia și ambasadele statelor Belgia, Bulgaria, Canada, Elveția, Luxemburg și Maroc.

Proiecțiile din cadrul festivalului au loc la cinematograful Muranów din Varșovia, în perioada 5-26 martie 2024. ICR Varșovia a selectat pentru festival filmul de animație Insula, regizat de Anca Damian, care va fi difuzat marți, 19 martie 2024, de la ora 18.00.

Filmul este o fabulă muzicală inspirată din mitul lui Robinson Crusoe. Robinson este doctor și, spre deosebire de adevăratul Crusoe, își cultivă în mod deliberat singurătatea. Dar insula sa, situată în Marea Mediterană, este invadată de migranți și ONG-uri. Vineri naufragiază, fiind singurul supraviețuitor al unei ambarcațiuni care călătorește din Africa spre Italia. În timpul aventurilor sale, Robinson întâlnește oameni și evenimente extraordinare. El se confruntă cu evenimentele actuale prin poezie vizuală și simbolism într-o lume în care fiecare își caută propriul paradis.

Filmul va fi difuzat în versiunea originală – în limba engleză – cu subtitrare în limbile polonă și franceză.

Reclame

Luna martie stă sub semnul Francofoniei. În fiecare an, la 20 martie, peste 300 de milioane de vorbitori de limba franceză de pe cinci continente sărbătoresc apartenența la comunitatea lingvistică și culturală a francofoniei. România este „stat-far” al Francofoniei în Europa Centrală și de Est, având o contribuție deosebită la comunitatea statelor francofone.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame