fbpx

Folclorul etniilor minoritare, remixat

Echipa REMIX ID anunță ultima reprezentație din acest an a spectacolului lor „Ethnic Love Mix, vol.12 – folclorul etniilor minoritare remixat” – o producție care adună o bună parte din materialul documentat timp de 5 ani în zona Timișoarei și a Banatului.

De sute de ani, în zona Timișului și a Banatului trăiesc pașnic, alături de români, alte etnii – șvabi, maghiari, sârbi, bulgari, croați, romi, ucraineni, slovaci, cehi, armeni, italieni, evrei.

Asta e povestea lor – primul spectacol Remix ID care strânge laolaltă materialul documentat mai bine de 5 ani de la toate comunitățile etnice din zona Timișului.

Într-o abordare inedită, spectacolul îmbină armonios coregrafia folclorică și cea contemporană, vizualuri grafice moderne si mărturii documentare, muzica tradițională cu sunete electronice. Scenariul spectacolului Remix ID își dezvăluie povestea perenă a celui care jinduiește la schimbare, se pierde în vâltoarea necunoscutului și apoi se regăsește și renaște atât din rădăcinile trecutului, cât și din experiența prezentului.

Reclame

În plus, de data aceasta organizatorii anunță o surpriză pentru participanți – un costum popular remixat din toate porturile locale, croit și cusut de artistele vizuale Dona și Maria Arnakis.

După spectacol, este organizată o sesiune Q&A cu artiștii spectacolului și cu echipa Remix ID (Mirela Stoeac-Vlăduți, Olga Török și Cristian Vicol). Evenimentul se va desfășura marți, 28 noiembrie 2023, începând cu ora 19.00, la Cinema Victoria.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame