fbpx

„FOTCIENCIA” – expoziție de fotografie științifică la București și Chișinău

Ambasada Spaniei la București prezintă, în colaborare cu Muzeul Muncipiului București și, respectiv, cu Muzeul Național de Istorie a Moldovei, expoziția de fotografie științifică „FOTCIENCIA”, ediția a XIX-a.

Inaugurată aproape simultan în cele două capitale, expoziția prezintă o selecție de 25 de fotografii selectate dintre lucrările finaliste ale concursului cu același nume organizat de Consiliul spaniol pentru Cercetare Științifică (CSIC) și de Fundația spaniolă pentru știință și tehnologie.

Fotografiile dezvoltă conceptul unei perspective diferite asupra lucrurilor, privite cu ochiul liber pe de o parte și prin intermediului microscopului pe de altă parte și își propune să transmită publicului valoarea socială a științei și creației artistice, prin asocierea fiecărei fotografii cu un Obiectiv de Dezvoltare Durabilă a Agendei 2030 ONU.

Această ediție marchează și „Anul Cajal”, în memoria laureatului Premiului Nobel pentru Medicină, Santiago Ramón y Cajal, pionier al neuroștiinței și deschizător de drumuri în medicină și știință.

Reclame

Cele 26 de panouri ale expoziției vor fi expuse la București în jurul Palatului Suțu, până pe 10 ianuarie 2024 iar la Chișinău, pe gardul Muzeului Național de Istorie a Moldovei, până pe 30 ianuarie 2024.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame