fbpx

Hărțile Basarabiei în reprezentări cartografice

Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă, la Sala Irina Nicolau, să vizitați expoziția Hărțile Basarabiei în reprezentări cartografice.

Expoziția este un gest de omagiu cu semnificație aparte, adus aniversării a 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România, precum și aniversării a 105 ani de la Marea Unire.

Expoziția își propune să arate cum, timp de cinci secole, a evoluat în reprezentările cartografice teritoriul a ceea ce înțelegem prin denumirea de „Basarabia”. Hărțile sunt produsul a mai multor școli cartografice: italiene, olandeze, germane, rusești, românești și chiar sovietice.

Frontierele Basarabiei trecute pe hărți reprezintă consecințe nemijlocite ale invaziilor barbare, turco-tătare, rusești și sovietice, precum și a înțelegerilor dintre Marile Puteri, ilustrând cum nu se poate mai bine statutul ei de provincie românească, precum și de teatru al „năvălirilor și războaielor străinilor“.

Reclame

Expoziția va putea fi vizitată la Sala Irina Nicolau, până la 10 decembrie 2023, de miercuri până duminică, între orele 10.00 și 18.00. Luni, marți și cu ocazia sărbătorilor legale este închis.  

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame