fbpx

Începe festivalul SoNoRo Musikland

Institutul Cultural Român este, și anul acesta, partener al Festivalului SoNoRo Musikland, care celebrează patrimoniul cultural prin intermediul muzicii clasice. Concertele vor avea loc la Brașov, Sighișoara, Râșnov, Hălchiu, Criț, Meșendorf, Viscri, Prod și Saschiz. SoNoRo Musikland ajunge în acest an în cinci spații noi față de edițiile anterioare: Casa Mureșenilor și Centrul Cultural Apollonia din Brașov, Das Fort Boutique din Râșnov, Critz Cross din Criț și Biserica fortificată din Saschiz.

Institutul Cultural Român este, și anul acesta, partener al Festivalului SoNoRo Musikland, care celebrează patrimoniul cultural prin intermediul muzicii clasice. Concertele vor avea loc la Brașov, Sighișoara, Râșnov, Hălchiu, Criț, Meșendorf, Viscri, Prod și Saschiz, în perioada 14-23 iulie 2023.

Ajuns la cea de-a V-a ediție, Festivalul cuprinde 12 concerte, dintre care trei jam sessions surpriză. 70 muzicieni din opt țări vor încânta publicul seară de seară, interpretând capodopere de Franz Schubert, Gioachino Rossini, Niccolò Paganini, Felix Mendelssohn Bartholdy, Piotr Ilici Ceaikovski, Antonín Dvořák, Frédéric Chopin și alți compozitori.

Festivalul va începe vineri, 14 iulie 2023, cu un concert susținut împreună cu Orchestra Simfonică a Filarmonicii Brașov și dirijat de Cristian Oroșanu, în Piața Sfântul Ioan. Accesul se va face în baza biletului care poate fi achiziționat doar în seara concertului, în zona de acces. La restul concertelor din cadrul festivalului, accesul este gratuit și se face pe bază de invitație sau rezervare.

Reclame

SoNoRo Musikland ajunge în acest an în cinci spații noi față de edițiile anterioare: Casa Mureșenilor și Centrul Cultural Apollonia din Brașov, Das Fort Boutique din Râșnov, Critz Cross din Criț și Biserica fortificată din Saschiz.

Printre muzicienii care vor concerta anul acesta la Festivalul SoNoRo Musikland se numără violoniștii Johannes Fleischmann, Philippe Graffin, Irina Mureșanu și Nicolas Dautricourt; violiștii Răzvan Popovici și William Coleman; violonceliștii Adolfo Gutiérrez Arenas și Andrei Ioniță; pianiștii Cristian Budu, Andrei Gologan și Roxana Circiu și clarinetistul Andrei Văleanu. O prezență notabilă este cea a Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Brașov și a dirijorului Cristian Oroșanu, care vor deschide Festivalul.

Înființat în anul 2006, Festivalul SoNoRo a adus muzica de cameră în prim-planul vieţii culturale româneşti şi a inclus scena muzicală românească într-o reţea de festivaluri europene de înaltă ţinută. Pe lângă parteneriate regulate cu festivaluri din Italia, Letonia, Germania, Anglia, Israel şi Japonia, SoNoRo a concertat în unele dintre cele mai renumite săli din lume, cum ar fi Wigmore Hall din Londra, Konzerthaus din Viena, YMCA din Ierusalim şi Carnegie Hall din New York.

Reclame

 

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame