fbpx

Ji.hlava International Documentary Film Festival la Centrul Ceh

În fiecare luni și joi, la Centrul Ceh, vizionați 4 dintre cele mai bune documentare ale ultimei ediții Ji.hlava International Documentary Film Festival. Proiecțiile încep la ora 19:30, intrarea este liberă, iar la final veți putea sta de vorbă cu regizorii.

Între 18-28 martie vom vedea 4 dintre cele mai apreciate documentare care au participat în 2023 la Ji.hlava International Documentary Film Festival, în fiecare luni și joi, de la ora 19:30. În plus, alături de UNATC I. L. Caragiale, organizatorii au pregătit două masterclass-uri cu regizoarele a două dintre filmele din selecție. 

Jiříkovo vidění / The World According to My Dad (Marta Kovářová, 2023, 77′, CZ, SK) va deschide ediția de anul acesta a Echoes of Ji.hlava, pe 18 martie, de la ora 19:30. 

Ji.hlava International Documentary Film Festival la Centrul Ceh

Reclame

„Am crezut că va fi mai ușor”, recunoaște regizoarea Marta Kovářová la jumătatea filmului. Sub forma unui jurnal viu, ea surprinde lupta tatălui său pentru dreptate climatică. Jiří Svoboda, de la Institutul de Fizică a Materialelor al Academiei de Științe, a venit cu o idee ingenios de simplă pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră. El propune un preț global al carbonului. Însoțit de aparatul de filmat și de cântecele fiicei sale, omul de știință din Brno participă la proteste locale și la summituri globale de mediu. Îndârjirea contagioasă a ambilor protagoniști se ciocnește însă de lentoarea politicienilor și de inflexibilitatea structurilor de putere. Cu toate acestea, Svoboda nu-și pierde niciodată umorul și convingerea că anumite lucruri au sens pur și simplu pentru că sunt corecte.

Proiecția va fi urmată de o sesiune Q&A cu regizoarea Marta Kovářová și protagonistul documentarului, Jiří Svoboda. La proiecție va fi prezent și Rene Kubasek, director al relațiilor internaționale la Ji.hlava International Documentary Film Festival și fost director al Centrului Ceh București. Marta și Jiří vor susține și un masterclass pe 19 martie la UNATC I. L. Caragiale. 

Intrarea este liberă. Subtitrare în limba engleză. Bere Budweiser Budvar din partea casei.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame