fbpx

KineDok la Brașov

KineDok România aduce, pentru al 9-lea an consecutiv, filme documentare creative la Brașov. KineDok este un program unic în Europa, desfășurându-se concomitent în 6 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Georgia şi România.

Anul acesta, în cadrul KineDok vor fi proiectate 4 filme la Centrul Multicultural al Universității Transilvania. În fiecare marți, de la ora 18 până pe 12. decembrie, va avea loc o vizionare de film, urmată de o sesiune de comentarii cu invitați speciali, în cadrul căreia se vor discuta cele văzute.

KineDok este un program unic în Europa, desfășurându-se concomitent în 6 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Georgia şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 6 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă. Publicul are șansa să vadă o selecție deosebită de filme care nu circulă în cinematografele obișnuite și să participe la dezbaterile animate de după proiecții, unde sunt invitați regizori, protagoniști și specialiști locali din diferite domenii.

Marți, 21 noiembrie, va fi prezentat documentarul georgian STRĂLUCIRE ATONALĂ / Atonal Glow.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame