fbpx

MAFESZT – Festivalul teatrelor maghiare la Miercurea Ciuc

Teatrul Municipal Csíki Játékszín din Miercurea Ciuc găzduiește în 22-27 ianuarie, pentru prima oară, a cincea ediție 𝗠𝗔𝗙𝗘𝗦𝗭𝗧 – Festivalul Teatrelor Maghiare.

Festivalul de tip itinerant ajuns la a V-a ediție este organizat de MASZIN, Uniunea Teatrelor Maghiare și aduce la Miercurea Ciuc trupe maghiare din alte patru orașe, care sunt membre ale asociației MASZIN – Oradea, Satu Mare, Timișoara și Odorheiu Secuiesc. Alături de Teatrul Municipal Csíki Játékszín, acestea își vor prezenta producțiile recente, ca într-o microstagiune de teatru în limba maghiară. 

Perioada a fost aleasă pentru a marca și Ziua Culturii Maghiare, 22 ianuarie, astfel încât găzduirea festivalului ne oferă ocazia de a transforma sărbătoarea Zilei Culturii Maghiare în Săptămâna Culturii Maghiare.

Publicul va avea ocazia să vadă la MAFESZT zece spectacole (unele dintre ele fiind disponibile și cu subtitrare în limba română) și să întâlnească artiști de mare valoare care aduc o contribuție inestimabilă culturii maghiare și teatrului. 

Reclame

Programul festivalului este conceput pentru a se adresa unui public cât mai variat, de la cei mai mici până la publicul adult. 

Programul complet al manifestării poate fi găsit aici!

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame