fbpx

„Noi, Poporul: 25 de ani de Parteneriat Strategic” – expoziție de fotografie

Ambasada SUA, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe al României – Unitatea Arhive Diplomatice, cu Agenția Națională de Presă Agerpres și în colaborare cu Universitatea din Craiova, invită orădenii luni, 25 septembrie, de la ora 17:30, să ia parte la evenimentul de deschidere a expoziției fotografice itinerante „Noi, Poporul/We the People”, care celebrează aniversarea a 25 de ani de Parteneriat Strategic dintre Statele Unite ale Americii și România.

Evenimentul de lansare va include vizionarea expoziției în Piața Unirii, urmată de deschiderea oficială care va avea loc în Palatul Primăriei Oradea, începând cu ora 18:00. Consilierul pentru Presă și Cultură al Ambasadei SUA, Peter Brown, va introduce vorbitorii, după cum urmează: Ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec; Secretarul de stat, Ministerul Culturii, Diana-Ștefana Baciuna; Primarul Municipiului Oradea, Florin Birta; Prefectul Judeţului Bihor, Dumitru Ţiplea; Directorul General Agerpres, Claudia Nicolae.  

„Noi, Poporul: 25 de ani de Parteneriat Strategic” este un eseu fotografic, tematic, care explorează relațiile diplomatice, de securitate, economice, culturale dintre poporul român și cel american. 

Această colecție de interacțiuni între cele două națiuni ilustrează faptul că Parteneriatul Strategic dintre Statele Unite și România este accesibil tuturor. Este o expoziție care surprinde pe larg interacțiunile dintre cele două popoare, încă de la începutul Parteneriatului Strategic în anul 1997. 

Reclame

Cele 150 de fotografii cuprinse în această expoziție creează un cadru personal pentru Parteneriatul Strategic, din trecut și din prezent, și oferă posibilitatea de a experimenta prietenia și colaborarea între cele două popoare, într-un nou mod. 

Expoziția se axează pe tema „Noi, Poporul”/ „We the People” care este faimosul preambul al Constituției Statelor Unite și întruchiparea legăturilor umane care formează punți de înțelegere și cooperare între popoare. Diplomația și prietenia bilaterală de succes se bazează pe aceste legături și pe valorile comune pe care le înglobează. Cunoscutul jurnalist, corespondent și ulterior diplomat american Edward R. Murrow spunea, despre rolul esențial al legăturilor dintre oameni: „Elementul cu adevărat esențial în schimburile internaționale îl reprezintă această ultimă distanță de un metru, rămasă între interlocutori, care poate fi depășită prin contact personal, atunci când o persoană îi vorbește celeilalte”.

Agenția Națională de Presă Agerpres a contribuit cu un număr de 20 de fotografii din fluxul de fotografie și din Arhiva Fotografică Agerpres. De asemenea, Unitatea Arhive Diplomatice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe a contribuit cu un număr de 13 fotografii.

Reclame

Expoziția fotografică, ajunsă acum la Oradea, a călătorit în mai multe orașe, pe parcursul unui an, la Craiova, Timișoara,  București, Sibiu, Iași, Cluj-Napoca și Constanța – 12 iulie 2023 – 25 iulie 2023.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame