fbpx

Nordic Film Festival la București

După Timișoara, NORDIC FILM FESTIVAL revine cu cea de-a patra sa ediție în București, în perioada 23 – 26 noiembrie 2023.

Timp de patru zile, Nordic Film Festival aduce aproape creatorii de artă vizuală și poveștile din Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia.

Între 23 și 26 noiembrie, cinefilii sunt așteptați la Cinema Elvire Popesco cu 14 filme de ficțiune pentru toate genurile, de la horror, documentar, biografie și multe altele! Filmele sunt subtitrate în limba română și în limba engleză. Evenimentul continuă să-și consolideze prezența în peisajul cultural, aducând filme remarcabile și oferind publicului oportunitatea de a experimenta bogăția cinematografiei nordice.

Selecția de anul acesta este poate cea mai bună de până acum. Avem un program bogat și divers de filme premiate la festivaluri internaționale de profil, ce acoperă o multitudine de genuri. Fie că optați pentru romance (Girl picture) sau pentru dramă (cum ar fi A Perfect Normal Family, sau Backyard Village), pentru un film horror (Lamb) sau istoric (Amundsen), pentru o biografie (Sonja: The White Swan), un film pentru copii (Supermarsu 2) sau un documentar (Maija Isola), veți intra într-un spațiu cinematografic atipic și captivant”, spune Vlad Rotaru, directorul artistic al festivalului.

Reclame

Festivalul este susținut de Ambasada Regatului Danemarcei, Ambasada Republicii Finlanda, Consulatul Onorific Al Republicii Islanda, Ambasada Regatului Norvegiei și Ambasada Suediei la București.

Prima ediție a #NordicFF a avut loc în 2018 la București, fiind urmată de alte două ediții la București (2020, 2022) și două ediții retrospective la Sibiu și Chișinău (2019). În luna septembrie a acestui an, Nordic Film Festival a fost găzduit pentru prima dată în Timișoara. Programul complet al manifestării, aici: https://www.facebook.com/events/1032234068026373/

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame