fbpx

#performingAustria, spectacole online

Studio International Theatre Festival și Forumul Cultural Austriac vă oferă 3 zile bonus pentru proiecția online a spectacolelor ORLANDO TRIP și S ECTI VE – [hol’-os]!

Spectacolele pot fi vizionate pe pagina de blog a Forumului Cultural Austriac, https://www.bmeia.gv.at/ro/forumul-cultural-austriac-bucuresti/actualitate/evenimente/detail/performingaustria-studio-international-theatre-festival-targu-mures

ORLANDO TRIP este un concert cinematografic (spectacol în limba engleză cu subtitrare în limba română). Imaginați-vă că aveți posibilitatea să vă schimbați radical, așa cum vă doriți – ați avea curajul să o faceți cu adevărat? Spectacolul-concert cinematografic ORLANDO TRIP al duo-ul austriac „Fox on Ice” (produs de Wortwiege ) a fost prezentat în luna aprilie 2023 la Teatrul Odeon din București și la Teatrul National Timisoara, cu ocazia Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

S ECTI VE – [hol’-os] (performance de artă digitalăm nonverbal), pornește de la întrebarea „Unde se oprește omul și unde începe universul digital?”. Performance-ul audiovizual non-verbal S ECTI VE – [hol’-os] conduce într-un mod original spectatorul într-un foarte posibil viitor apropiat al comunicării interumane, dar și între oameni și mașini. S ECTI VE este un duo austriac de performeri audiovizuali format din Arno Deutschbauer și Micha Elias Pichlkastner, care chestionează relațiile ambigue dintre oameni și mașini, dar și teritoriul incert aflat între ele. Spectacolul a fost înregistrat în septembrie 2023, la HEI – House of European Institutes din Timișoara, o inițiativă EUNIC Romania, cu sprijinul Centrului de Proiecte al Primăriei Timișoara, în cadrul Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

Reclame

Programul #performingAustria, la care Forumul Cultural Austriac este partener, își propune o invitație la dezbatere despre viitorul artelor spectacolului în trei acte – două performance-uri online, o proiecție de filme și instalații animate și un atelier de teatru muzical. Prezența Forumului Cultural Austriac la festival se desfășoară în cadrul inițiativei „Zukunftskultur” a Ministerului austriac al Afacerilor Europene și Internaționale.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame