fbpx

„Portrete în oglindă. Arc peste timp” – un dialog interetnic feminin

Prima ediție a proiectului „Portrete în oglindă. Arc peste timp” se bazează pe un dialog interetnic care își propune să aducă împreună personalități feminine remarcabile din variate domenii de activitate (literatură, teatru, film, arte vizuale, jurnalism).

În data de 30 martie, cu începere de la ora 16.00, Departamentul pentru Relații Interetnice în parteneriat cu Goethe-Institut și Secția Alte Minorități din cadrul Televiziunii Române va realiza prima ediție a proiectului „Portrete în oglindă. Arc peste timp” – un dialog interetnic care își propune să aducă împreună personalități feminine remarcabile din variate domenii de activitate (literatură, teatru, film, arte vizuale, jurnalism).

Proiectul are o structură tripartită și presupune un traseu de cercetare prin momente cheie din activitatea profesională a celor 8 invitate, evocarea în oglindă a altei personalități feminine care a reprezentat o sursă de inspirație pentru acestea și realizarea unor interviuri tip portret cu sprijinul TVR.

Prima ediție a acestui proiect le are ca invitate pe dna Andreea Barbu ( jurnalistă în cadrul publicației Ararat), dr. Adriana Fúriková (etnolog), dna Roxana Guttman (actriță în cadrul Teatrului Evreiesc de Stat), dna Kacsó Edith (redactor cultural la Emisiunea în Limba Maghiară, realizatoarea rubricii CINE-MA și redactoarea a numeroase emisiuni culturale), dna Manuela Marcovici (artist vizual), dna Alina Șerban (actriță, regizoare), conf. univ. dr. Laura Lăzărescu – Thois (Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”) și conf. univ. dr. Felicia Waldman (Centrul de Studii Ebraice, Universitatea București).

Reclame

Demersul face parte din seria mai amplă de proiecte pe care Departamentul pentru Relații Interetnice și Secția Alte Minorități – TVR le-au dedicat contribuției semnificative adusă de femeile aparținând minorităților naționale societății românești.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame