fbpx

Recital Extraordinar în deschiderea Concursului Internațional de Duo „Suzana Szörenyi” 2023

Ediția a IV-a a Concursului Internațional de Duo „Suzana Szörenyi” debutează duminică 15 octombrie, cu Recitalul Extraordinar de DUO PIANISTIC, care se va desfășura pe scena Ateneului Român, de la ora 19:00.

Invitații evenimentului sunt Tereza Kalábová & Johannes Gugg, doi tineri pianiști austrieci, extrem de talentați, câștigătorii premiului I la cea de-a III-a ediție a Competiției din 2019.

Programul recitalului include lucrări de Johannes Brahms, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Maurice Ravel, Bohuslav Martinů și Igor Stravinsky.

Concursul Internațional de Duo „Suzana Szörenyi” promovează tânăra generație de pianiști și muzica clasică interpretată în ansamblu și, de asemenea, omagiază memoria remarcabilei Suzana Szörenyi, personalitate marcantă a pianisticii şi pedagogiei muzicale româneşti.

Reclame

Aflată la a patra ediție, competiția de anul acesta este axată pe Duo pianistic – patru mâini și două piane și va fi jurizată de personalităţi ale vieţii muzicale româneşti și internaționale. Valoarea totală a premiilor acordate va fi în cuantum de cca. 10.000 euro.

Concursul se va desfășura în sălile Universității Naționale de Muzică din București, precum și în Sala Mare a Ateneului Român. În premieră absolută, finala competiției se va desfășura cu orchestră, pe scena Ateneului Român, în data de 22 octombrie 2023, alături de orchestra Camerata Regală, sub bagheta maestrului Cristian Mandeal.

Accesul publicului este gratuit la evenimentele organizate la Universitatea Națională de Muzică din București. Mai multe detalii despre programul competiției sunt disponibile pe website-ul https://www.concursul-suzanaszoerenyi.ro/competition-agenda-2023/

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame