fbpx

Retrospectiva anului editorial românesc, de Ziua Națională a Lecturii

Institutul Cultural Român organizează, prin Centrul Național al Cărții (CENNAC), cea de-a doua ediție a unui eveniment online dedicat traducătorilor de limba română din întreaga lume.

De Ziua Națională a Lecturii, joi, 15 februarie 2024, începând cu ora 12.00, va avea loc „Retrospectiva anului editorial românesc 2023”. În cadrul evenimentului, cinci invitați vor prezenta cele mai relevante apariții editoriale din 2023 de pe piața de carte din România.

Criticul și istoricul literar Paul Cernat va prezenta cărțile din domeniul non-ficțiune, criticul literar Cosmin Ciotloș va vorbi despre volumele de poezie, scriitoarea Adina Rosetti va analiza realizările din sfera literaturii pentru copii și tineret, Șerban Axinte, poet și cercetător științific, va pune în discuție aparițiile notabile din proza scurtă, iar Cezar Gheorghe, critic de film și publicist, va vorbi despre volumele de proză ale anului anterior.

Evenimentul va fi deschis de Liviu Jicman, președintele Institutului Cultural Român, și Dana Ionescu, directoarea CENNAC, iar discuțiile vor fi moderate de scriitorul și jurnalistul Florin Iaru.

Reclame

Programul se va desfășura într-o succesiune de cinci intervenții din partea invitaților, urmate de o discuție la care sunt invitați să ia cuvântul traducătorii participanți.

Aflat la cea de-a doua ediție, Retrospectiva anului editorial românesc este un program anual conceput pentru a oferi traducătorilor prilejul să își consolideze informațiile despre aparițiile editoriale românești recente și să ia contact nemijlocit cu profesioniști din sfera cărții. Centrul Naţional al Cărţii și-a propus să creeze și să consolideze astfel un cadru în care traducătorii din literatura română din întreaga lume să se cunoască şi să discute despre cum se poate dezvolta impactul literaturii române în străinătate.

Traducătorii de limba română care doresc să participe la întâlnire sunt rugați să completeze următorul FORMULAR DE ÎNSCRIERE: https://rb.gy/9ijpzp.

Reclame

Miercuri, 14 februarie, toți cei care și-au exprimat dorința de a lua parte la eveniment vor primi link-ul de acces către sesiunea zoom care se va desfășura pe 15 februarie.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame