fbpx

ROMÂNIA, între suferință și bucuria Maicii Domnului

ROMÂNIA, între suferință și bucuria Maicii Domnului este evenimentul cultural la care suntem invitați pentru a sărbători Ziua Națională a României, pe 1 Decembrie 2023, ora 13.00, la Sala Media a Muzeului Național al Țăranului Român.

Argumentul acestui eveniment este recunoștința pentru existența și unitatea națiunii române, întemeiate pe cele două continuități esențiale – credința și cultura, precum și pentru jertfele și suferințele care le-au făcut posibile.

Cadrul evenimentului cultural este dat de expoziția de icoane a pictorilor Mihaela Fordea și Adrian Mihai Munteanu, fiica cea mare și nepotul marelui zugrav bisericesc Vasile Pascu (1910 – 1978). În mijlocul a douăzeci și cinci de icoane în stil vechi bizantin, reprezentând-o pe Maica Domnului, peste 20 copii din București, Suceava și Vrancea, participanți în cadrul atelierelor de istorie și literatură organizate de Asociația Tineri pentru Educație și Cultură vor interpreta fragmente din opera Cântarea României de Alecu Russo, iar tinerii din cadrul Centrului de excelență în istoria culturii și a civilizației românești – Criterion, vor interpreta fragmente literare scrise în contextul Marii Uniri de la 1918.

Invitații evenimentului sunt poeta Aura Christi, redactor-șef al revistei Contemporanul, antropologul Gheorghiță Geană, eseistul Christian Crăciun și etnograful Ion Cherciu.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame