fbpx

Seară de film și dezbatere la Institutul Goethe

Pe 29 februarie, la ora 18.00, Goethe-Institut și Ambasada Germaniei la București ne invită la o seară de film și o dezbatere. Filmul va fi proiectat în parteneriat cu Festivalul de Film pentru Drepturile Omului de la Berlin, susținut de Ministerul Federal German de Externe.

„Numele meu este Happy” (GBR/Turcia, 2022, 82 min.) spune povestea reală a lui Mutlu Kaya, o cântăreață pop kurdă de 19 ani. Cu puțin timp înainte de a participa la un concurs național de talente, tânăra devine victima unei răpiri eșuate de către un bărbat, în timpul căreia suferă o rană gravă prin împușcare. 

În timpul procesului dificil și lent de recuperare, sora ei iubită, care o îngrijește, este ucisă de prietenul ei. La scurt timp, o vecină are aceeași soartă. În ciuda handicapului ei cronic și cu sprijinul neabătut al familiei sale, Mutlu se transformă într-o luptătoare puternică și neînfricată pentru drepturile femeilor și împotriva violenței sexuale împotriva femeilor din Turcia. 

Cu scene de zi cu zi descrise în mod impresionant, intercalate cu imagini de arhivă de la concursul de talente și de la emisiunile de știri, documentarul premiat o urmărește pe Mutlu și familia ei în timp ce se confruntă cu întâmplările teribile. „Mutlu” înseamnă „fericită” în limba turcă.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame