fbpx

Spectacol de dansuri tradiționale la Brașov

Muzeul de Etnografie Brașov, în colaborare cu Asociația Culturală „Ermis“, organizează, duminică, 17 martie, un spectacol de dansuri tradiționale.

Dansuri tradiționale grecești, vlahe, românești, săsești și chiar otomane vor fi prezentate publicului brașovean duminică, de la ora 17.00, în cadrul unui spectacol ce va avea loc la Sala Patria.

Evenimentul este organizat de Muzeul de Etnografie Brașov în colaborare cu Asociația Culturală „Ermis“, asociație care se ocupă an de an de marcarea momentului în care Grecia și-a declarat independența fața de Imperiului Otoman, la data de 25 martie 1821.

Evenimentul marchează și lansarea expoziției „Comerțul oriental în Transilvania – Negustorii greci din Brașov”. „Expoziția se dorește a fi o poveste ilustrată despre negustorii greci care secole de-a rândul au aprovizionat Transilvania cu mărfuri orientale prin mijlocirea pieței brașovene și care, în secolul al XVII-lea, s-au organizat în Compania grecească din Brașov”, spun reprezentanții Muzeului de Etnografie din Brașov.

Reclame

Vernisajul expoziției va avea loc la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, marți, 19 martie, la ora 18:00.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame