fbpx

Târgul 100 de Tradiții Românești

Vacanța a început și o petrecem tradițional cu ateliere, alături de meșteri autentici, la Târgul 100 de Tradiții Românești, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român. Cei care se vor bucura de obiecte unicat făurite de artizanii veniţi la târg, mâncăruri delicioase vor fi proaspăt gătite, iar berea rece va stinge setea zilelor calde ale lunii lui Cuptor.

În perioada 30 iunie – 2 iulie 2023 Asociația Kogaion 115 organizează Târgul 100 de Tradiții Românești, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din Bucureşti, Str. Monetăriei nr. 3. Intrarea la târg este liberă.

Vacanța a început și o petrecem tradițional cu ateliere, alături de meșteri autentici. La a patra generație de olari din Horezu, familia Iorga vine cu roata olarului să împărtășească tainele acestui frumos meșteșug și să învețe pe cei interesați, mici și mari, cum să-și modeleze propriul vas din lut, în toate cele trei zile ale târgului.

Ceramica „Dor de viu” propune o întâlnire cu argila roșie, modelată de mâinile copiilor și apoi trecută prin cuptorul de ceramică. Vineri și sâmbătă de la ora 10 la ora 13 modelăm plăci ceramice și mici figurine inspirate din cultura noastră tradițională. Cu rezultatul muncii noastre ne vom întâlni la următoarea ediție a târgului, frumos coapte și bune de luat acasă.

Reclame

Demonstrația de împletituri din sfoară susținută de meșteri sosiți din inima Moldovei poate fi o altă atracție pentru cine apreciază lucrurile lucrate de mână.

Meşterii prezenţi la acest târg îi aşteaptă pe bucureşteni cu o sumedenie de lucruri create de ei cu multă pricepere şi mult suflet: covoare ţesute la război, ii și fețe de masă brodate manual, vâlnice și marame, vase din ceramică, chimire și ilice din piele naturală.

Cei care doresc să se bucure de obiecte unicat făurite de artizanii veniţi la târg pot admira și târgui bijuterii din perle și din argint, jucării din fibre naturale, hăinuțe croșetate pentru copii, decorațiuni din lemn și lavandă.

Reclame

Oferta gastronomică cuprinde brânzeturi proaspete de capră și cașuri maturate, fructe și legume de la producători, diverse sortimente de miere și tincturi, plăcinte si prăjituri de casă, turtă dulce, sucuri naturale.

Anticarii expun obiecte foarte vechi, aparţinând vieţii de la ţară: lăzi de zestre, dulăpioare, copăiţe, costume populare din toate zonele etnografice ale ţării, unelte pentru ţesut sau pentru lucrat pământul.

Mâncăruri delicioase vor fi proaspăt gătite, iar berea rece va stinge setea zilelor calde ale lunii lui Cuptor. Meniul bucătarilor este pentru toate gusturile: ciolan de porc în sos de vin, sărmăluțe la ceaun, ciorbă de potroace, păstrăv și crap fript pe plită

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame