fbpx

,,Târgul de Sfântă Mărie” în Dumbrava Sibiului

În cadrul Târgului Creatorilor Populari, organizat în cadrul muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului, vor fi prezenți peste 200 de meșteri populari din toată România, cu tot cu produsele lor realizate în stil arhaic, cu unelte specifice și cu materiale din zona lor de proveniență.

Vineri, 11 august, la Sibiu începe Festivalul ASTRA Rock 2023. O componentă integrată, importantă, a acestui festival este și în acest an, al doilea consecutiv, Târgul Creatorilor Populari, cunoscut și sub denumirea de ,,Târgul de Sfântă Mărie”. 

În cadrul Târgului Creatorilor Populari, organizat în cadrul muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului, vor fi prezenți peste 200 de meșteri populari din toată România, cu tot cu produsele lor realizate în stil arhaic, cu unelte specifice și cu materiale din zona lor de proveniență – meșteri olari, țesători, meșteri în prelucrarea lemnului, confecționat podoabe, mobilier pictat, împletit fibre vegetale, prelucrare piele, broderie și confecționat port popular. 

Târgul Creatorilor Populari se organizează în muzeul ASTRA încă din 1983. Ediția cu numărul 40 confirmă faptul că Muzeul și-a asumat și confirmat rolul de liant, de curator al atelierului și al produsului meșetșugăresc. De asemenea, această continuitate generează o comunicare directă între meșter și noua categorie de public.

Reclame

Programul de vizitare la Târgul Creatorilor Populari este între ziele de 11 – 13 august, orele 8-20.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame