fbpx

Teutonic Fest la Hărman – Honigberg

Festivalul Teutonic Fest – Honigberg reînvie spiritul cavaleresc al enigmaticilor teutoni, al căror cod al onoarei și legământ sfânt în fața lui Dumnezeu încă mai rostesc legende în curtea bisericii fortificate.

Timp de trei zile, în perioada 25 – 27 august, Cetatea Hărman se va transforma într-un regat medieval, în care vom descoperi comorile de dincolo de zidurile care înconjoară acest loc plin de istorie. Pășiți în acorduri de muzică medievală într-o lume a legendei în interiorul cetății ridicate în secolul al XV-lea, în jurul bisericii construite la începutul secolului al XIII-lea.  

Celebrând originile comunei Hărman, întemeiată acum 800 de ani de Cavalerii Teutoni, evenimentul va include numeroase activități pentru întreaga familie. Timp de două zile, Cetatea Hărman va arunca o vrajă asupra oaspeților săi care vor experimenta o călătorie înapoi în timp până în secolul al XIII-lea.

Sunteți invitați să vă lăsați purtați de vraja acestei epoci și să descoperiți o perspectivă a vremurilor de pace și război din Evul Mediu – de la rutinele zilnice pașnice ale oamenilor care trăiau în acea perioadă până la spectacolul de război cu cai, lupte cu sabia și tir cu arcul. 

Reclame

Festivalul Teutonic Fest – Honigberg reînvie spiritul cavaleresc al enigmaticilor teutoni, al căror cod al onoarei și legământ sfânt în fața lui Dumnezeu încă mai rostesc legende în curtea bisericii fortificate. Băieții pot învăța să lupte cu săbii, să tragă cu arcul, fetele vor învăța îndeletnicirile domnițelor de acum peste 600 de ani, în timp ce părinții vor putea plonja în negura istoriei, vor putea degusta mâncăruri tradiționale și sorbi cu nesaț din licorile bahice ale cavalerilor.

Programul include:

  • Tururi ghidate în Cetatea Hărman
  • Luptele cavalerilor în armură
  • Muzică medievală live
  • Artizanat autentic
  • Activități medievale pentru copii
  • Experiențe de tir cu arcul
  • Turneu de Arte Marțiale istorice

În mijlocul acestei atmosfere magice, vom avea ocazia să pășim într-o lume pierdută în timp, unde tradițiile vechi și poveștile se împletesc în cele mai inedite experiențe.

Reclame

Participarea este gratuită, însă organizatorii ne încurajează să ne înregistrăm în prealabil pe site-ul www.teutonicfest.ro pentru a beneficia de un tur ghidat gratuit (locurile sunt limitate).

Evenimentul este organizat de Comunitatea Germană din Hărman, prin Fundația Honigberg, Primăria Hărman, Consiliul Judetean Brașov, Ministerul Culturii, în parteneriat cu Filiala Regională a Historical European Martial Arts și Antonius Karasulas.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame