fbpx

Timişoara – închiderea oficială a Programului Cultural de Capitală Europeană a Culturii

Timișoara va marca închiderea oficială a Programului Cultural de Capitală Europeană a Culturii printr-o serie de evenimente care se vor desfăşura în perioada 7 – 10 decembrie.

Coordonatorii proiectului TM2024 consideră că în acest an s-au pus bazele pentru continuarea unor proiecte culturale de viitor, sub motto-ul „Timişoara 2023. Continuă. La nesfârşit”. Cele patru zile explorează moduri de cultivare a memoriei, de celebrare a rezilienței și a spiritului curajos, deschis și avangardist al Timișoarei. Evenimentele reafirmă identitatea orașului și a comunităților lui, precum și felul în care acestea s-au îmbogățit prin experiența dată de șansa de a fi un oraș efervescent și relevant al culturii europene.

Organizatorii estimează o participare de circa 25.000 de persoane pe seară la manifestările din Piaţa Unirii şi de 50.000 de vizitatori, la cele din Piaţa Operei. În cadrul evenimentelor dedicate închiderii anului TM2023, punctele de atracţie în Piaţa Unirii vor fi concertele.

Timişoara - închiderea oficială a Programului Cultural de Capitală Europeană a Culturii

Reclame

Vor fi nume mari, Jessie J, Katie Melua, Delia sau Roisin Murphy, spectacolul aerian de acrobaţie al unei trupe de italieni, muzică electronică a unei formaţii din Germania. Ne aşteptăm la un număr foarte mare de oameni, de peste 50.000 de vizitatori în cele două seri cu spectacole. În zona centrală vorbim de un trafic de minimum 50.000 de persoane pe seară, fiind şi Târgul de Crăciun, expoziţii, lumea vine, se plimbă, pleacă. Ca proiecte cu care Timişoara culturală va merge mai departe, după TM2023, se impun festivalurile CODRU şi District23, desfăşurate în anul TM2023, nominalizate la European Festival Awards, ceea ce spune foarte multe despre modul în care a crescut zona culturală din Timiş„, a afirmat Codruţa Vulcu, coordonator evenimente mari în cadrul TM2023.

Programul complet al manifestărilor poate fi consultat aici: https://timisoara2023.eu/ro/evenimente/

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame