fbpx

Turneu de „lecturi performative” în limbile franceză și germană

Forumul cultural austriac și Deutsches Kulturzentrum Iași ne invită astăzi, de la ora 18:00, la o seară de lectură performativă în limbile franceză și germană, la Sala Paul Celan a Centrului Cultural German, la Palatul Braunstein, Sala Paul Celan (Str. Cuza Vodă 2). Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

La Iași demarează astăzi turneul de lecturi performative „Vremuri trecute, timpuri ce vor veni” al actorului austriac Martin Ploderer. Caruselul timpurilor de ieri și de azi este surprins în texte de stringentă actualitate ale unor scriitori de renume din Austria si Franța – Paul Valéry, Rainer Maria Rilke, Elsa Triolet, Stefan Zweig, Ingeborg Bachmann, Robert Musil, Alexandra Badea și alții.

Turneul face parte din seria de evenimente care celebrează cei 25 de ani de la înființarea Forumului Cultural Austriac București, precum și centenarul Institutului Francez din România. Partener – Biblioteca Austria din Iași. Evenimentul marchează într-un mod original începutul Lunii Francofoniei în România, propunând un format de lectură în premieră pe țară, în care texte scrise în germană și franceză sunt prezentat de același actor, perfect bilingv.

Pentru serile sale de lectură din România (care se vor desfășura și la Brașov și București), actorul Martin Ploderer a ales fragmente din creații literare de referință publicate în diferite perioade ale secolelor 19, 20 si 21. Aflate în dialog peste ani și vicisitudini ale istoriei, ele ne vorbesc despre lumea în care trăim azi. Scrierile selectate readuc în atenția publicului temele fierbinți abordate de acești scriitori, punând în evidență rezonanța lor în societatea europeană contemporană și în viața noastră de zi cu zi. 

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame