fbpx

Visuali Italiane 2024 – Cluj-Napoca

Festivalul dedicat celor mai recente producții cinematografice italiene, Visuali Italiane, ajunge la Cluj-Napoca, la Cinema Victoria, între 14 și 17 martie.

O călătorie în cinematografia italiană de azi este un îndemn la curiozitate, la descoperire, la savurarea fără prejudecăți a surprizei. De fapt, avem de-a face cu o panoramă extrem de variată, cu forme și genuri diferite, în care dorința de a realiza filme de autor și pasiunea pentru divertisment nu sunt două forțe care se anulează reciproc, ci perspective care se completează. 

Selecția din Visuali Italiane 2024 își propune să ofere publicului din România o dovadă a acestei bogății. Și o face propunând un itinerar în felul său bogat în aventuri, în care fiecare film reprezintă un univers aparte, un corp viu care freamătă, urmând linii tematice și exigențe estetice care nu sunt deloc repetitive sau previzibile. De la regizori deja consacrați pe marile scene internaționale (Matteo Garrone cu Eu căpitan, Alice Rohrwacher cu Himera) la debuturi uimitoare (Patagonia de Simone Bozzelli), de la mari producții ale genului (Adagio de Stefano Sollima, Comandantul de Edoardo De Angelis) la filme care îmbină teme importante cu o vocație populară evidentă (Clădirea LAF de Michele Riondino, Artificii de Giuseppe Fiorello), cu o atenție deosebită pentru intensitatea filmului documentar (Pur și simplu necunoscuți de Valentina Cicogna și Mattia Colombo). (Eddie Bertozzi, directorul artistic al Festivalului)

Programul complet al festivalului, aici: https://iicbucarest.esteri.it/ro/gli_eventi/calendario/visuali-italiane-2024-cluj-napoca/

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame