fbpx

„Zestrea brașovenilor”, prezentată în Piața Sfatului

Brașovenii și turiștii aflați în trecere prin orașul de la poalele Tâmpei sunt invitați să descopere „Zestrea brașovenilor”, un spectacol cu muzică și dansuri tradiționale ale comunităților etnice brașovene. 

Muzeul de Etnografie Brașov vă invită mâine, 15 august 2023, orele 16:00, în Piața Sfatului, la spectacolul „Zestrea brașovenilor” pentru a descoperi muzica și dansurile tradiționale ale comunităților etnice brașovene. 

Pe scenă vor urca ansambluri ce se dedică promovării moștenirii culturale, a tradițiilor și dansurilor Brașovului multicultural: Burzenländer Blaskapelle Kronstadt – Fanfara „Ţara Bârsei”; Ansamblul Folcloric „Măgura” Codlea; Ansamblul săsesc „Die Knospe aus Rosenau”; Ansamblul maghiar „Hajnalcsillag”; Asociația Culturală „Ermis” Brașov; Ansamblul Folcloric Studențesc „Junii Brașovului” al Casei de Cultură a Studenților. 

Publicul este invitat să se alăture artiștilor profesioniști la o demonstrație a Jocului „Brașoveanca” dedicată recuperării și recunoașterii acestui dans aparținând vechii comunități românești din Șchei.

Reclame

De asemenea, marți 15 august 2023, între orele 13:00 – 20:00, în cadrul „Zilei Porților Deschise”, invităm publicul la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, Piața Sfatului, nr. 15, să descopere orașul de altădată, moda și cafenelele Brașovului în perioada „Belle Epoque” și la Muzeul de Etnografie Brașov, B-dul Eroilor, nr. 21A, să pătrundă în atmosfera de sărbătoare a satului transilvănean și să descopere aspecte din viața preotului și învățătorului sătesc. Intrarea este liberă.

Aceste evenimente poartă numele generic de „Zilele Muzeului de Etnografie Brașov” și se desfășoară în cadrul proiectului „Moștenirea culturală brașoveană”. 

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame