fbpx

Zilele Culturii Naționale la Biblioteca Națională a României

Cu ocazia Zilelor Culturii Naţionale, Biblioteca Națională a României vă invită la o conferință pe tema culturii naționale în ziua de 16 ianuarie, între orele 12.00 – 14.00. Evenimentul va avea loc în Aula Ministerului Culturii iar accesul spre Aulă se va face prin BNaR.

Alături de prof.univ.dr. Adrian Cioroianu, vom discuta împreună despre „Ce mai înseamnă astăzi cultura naţională?”. Ce înseamnă pentru tineri cultura? De câte feluri este ea şi în ce măsură cultura naţională este promovată şi cunoscută? Vorbim despre autori şi cărţi, despre idei, dincolo de clişee şi stereotipuri, în nevoia de a ne înţelege identitatea în societatea actuală. 

Conferinţa va fi precedată de un scurt recital susţinut de Teatrul Muzical Ambasadorii. 

Muzica din poeziile lui Eminescu a fost întotdeauna o sursă de inspiraţie pentru marii compozitori români, care au reuşit să creeze o legătură profundă între cântul şi cuvântul românesc, integrând-o definitiv în cultura mondială.

Reclame

Evenimentul este organizat de Bibliotecă în parteneriat cu Teatrul Muzical Ambasadorii şi American Corner București.

Pentru cei care nu pot veni marţi la ora 12.00, în zilele de luni şi marţi, 15 şi 16 ianuarie 2024, Biblioteca Națională a României vă invită la o serie de evenimente care au ca temă de dezbatere lirica eminesciană. Sala de copii şi tineret „Ionel Teodoreanu”, etaj I, corp A, numai pe bază de înscriere de grupuri organizate.

O expoziţie de carte  intitulată “Eminescu: universalitatea geniului” își propune să pună în lumină specificul cultural românesc, reflectat în pagini de carte din Colecțiile Speciale ale Bibliotecii Naționale, ce constituie mărturii ale evoluţiei culturii scrise în ţara noastră, având o mare însemnătate pentru formarea limbii române literare.

Reclame

De asemenea, expoziţia va cuprinde şi lucrări de critică românească şi străină ale operei eminesciene, traduceri ale operei eminesciene, precum şi câteva titluri din opera reprezentativă a poetului.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame