fbpx

Ziua Națională a Lecturii, ediția a III-a

Joi, 15 februarie 2024, la sediul Muzeului Național al Literaturii Române, strada Nicolae Crețulescu 8, Calea Griviței 64-66, la Casele memoriale ale MNLR, precum și în școli, colegii și licee din București vor avea loc întâlniri cu scriitori și actori, menite să încurajeze lectura.

Ziua Națională a Lecturii la MNLR își propune să promoveze actul de a citi prin evenimente tip atelier și lecturi interactive pentru diferite grupe de vârstă. 

Proiectul prilejuiește și o întâlnire specială cu scriitoarea și traducătoarea Grete Tartler, precum și lecturi din operele autorilor români, o selecție realizată de actrițele Ioana Pavelescu și Adina Popescu. În avanpremiera Zilei Naționale a Lecturii elevii Colegiului Național „Dimitrie Cantemir” vor participa la atelierul de commedia dell’arte realizat de actorul Mihai Mălaimare în Ceainăria MNLR din str. Nicolae Crețulescu 8, miercuri, 14 februarie 2024, de la ora 12.00.

Data de 15 februarie este legată, totodată, de ziua nașterii lui Titu Maiorescu (n.1840, Craiova) și a lui Spiru Haret (n. 1851, Iași), personalități foarte importante ale culturii române, care vor fi evocate în cadrul unui ghidaj tematic în sala Criticilor, revistelor și cenaclurilor și în sala Marilor enciclopediști.

Reclame

Părinții sunt îndemnați în această zi să petreacă timp de calitate cu copiii lor prin vizitarea bibliotecilor, a librăriilor, a muzeelor care organizează evenimente dedicate, să discute pe marginea cărților preferate de cei mici.

Pentru a încuraja lectura, vizitarea expoziției de bază din strada Nicolae Crețulescu, spațiului expozițional din Calea Griviței 64-66 și a Caselor memoriale ale MNLR, precum și participarea la ateliere și evenimente sunt gratuite.

Programul evenimentelor poate fi găsit aici: https://mnlr.ro/en/ziua-nationala-a-lecturii-la-mnlr/

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame