fbpx

Curs de pictură pe apă EBRU la Yunus Emre Enstitüsü

Yunus Emre Enstitüsü – Institutul Yunus Emre Bucureşti anunță că perioada pentru înscrierile la cursul de pictură pe apă, EBRU, s-a prelungit până pe data de 8 aprilie.

La curs pot participa toate persoanele cu vârsta de peste 7 ani. Preţul cursului este de 250 RON.

Prima lecție va avea loc luni, 08.04 2024, în intervalul orar 17.30 – 20.30, la sediul din Bucureşti al Institutului Yunus Emre, strada Vasile Lascăr, nr. 96. Durata atelierului este de 3h. Un modul de curs va avea 20h. Lecțiile vor avea loc o dată pe săptămână, 3 ore pe zi,  durând astfel 7 săptămâni. 

Ebru este o tehnică străveche persană de pictură pe apă ce a devenit mai târziu o formă tradiţională de artă decorativă specifică Turciei. Această tehnică foarte interesantă constă în realizarea de compoziții, prin aplicarea unor vopsele insolubile în apă, pe o soluție formată dintr-un amestesc de argilă, alge uscate pisate foarte mărunt și apă; cu ajutorul unor beţe de metal se pot crea diverse modele şi forme, care pot fi transferate pe suprafeţe absorbante precum hârtia, materialele textile sau lemnul.

Reclame

În traducere Ebru înseamnă “nor” pentru că și picăturile de vopsea care cad în apă iau forma unui nor. „Dansul apei şi al culorilor”, aşa cum este definită arta ebru, a apărut pentru prima oară în oraşul Buhara din Turkistan, pentru ca mai apoi să se răspândească în întreg Imperiul Otoman. Rezultatul finit obţinut folosind acest procedeu poartă numele de „foiţă turcească”.

Pentru înscriere, sunteți rugați să completați formularul de mai jos: https://forms.gle/HoMWwWCN3byQf9fc7. Pentru informaţii suplimentare, sunați la numărul de telefon +40 21 211 13 16/ +40 770 354 286

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame