fbpx

Curs practic de caligrafie la Institutul Cervantes

Institutul Cervantes, în colaborare cu Academia de Caligrafie, organizează în perioada 8 – 25 aprilie, un curs practic de caligrafie care se adresează unui public cu vârsta de peste 16 ani.

Cursul, susținut de Carmen Nistor, are o durată de 10 ore, 8 ore de curs în sesiuni de câte două ore, după următorul program:

  • Luni, 8 aprilie, 18.30-20.30
  • Joi, 11 aprilie, 18.30 -20.30
  • Luni, 15 aprilie, 18.30-20.30
  • Joi, 18 aprilie, 18.30 -20.30
  • Joi, 25 aprilie, ora 19.00 – conferință și expoziție

Prețul cursului este de 870 lei, kitul de caligrafie fiind oferit de Institutul Cervantes. Înscrierile se pot face online aici (https://clicbucarest.cervantes.es/ro/004-ep-c-01-e3) sau prin transfer bancar. Pentru detalii, cultbuc@cervantes.es.

Izvorâtă din căutarea de frumos din perioada Renașterii, scrierea Cancellaresca sau Caligrafia Italică a îmbogățit documentele din cancelariile papale și s-a răspândit apoi în scrierile curente ale caligrafilor, scriitorilor, artiștilor sau creatorilor de litere pentru tipar. O scriere elegantă, suplă, armonioasă, cu o curgere firească a gestului pe foaie, Cancellaresca are ecouri până în zilele noastre, regăsindu-se în tehnicile de caligrafie ale scrierii cursive actuale.  

Reclame

La cursul de Cancellaresca se vor studia și practica literele minuscule și majuscule, vom învăța să utilizăm instrumente moderne care ne amintesc de vechile pene sau tocuri de scris, vom analiza anatomia literelor italice, vom afla care sunt secretele unui scris armonios estetic și vom afla cum se organizează o pagină cu text astfel încât fiecare exercițiu să ne aducă mai aproape de performanțele maeștrilor renascentiști.

Toate aceste cunoștințe vor permite cursanților să elaboreze propriile lucrări de caligrafie care vor fi expuse la finalul cursului în cadrul unei expoziții dedicate, care va avea vernisajul în săptămâna în care celebrăm „Ziua internațională a cărții și a drepturilor de autor”. 

Pentru implicare și prezența la toate aceste activități, cursanții vor primi o Diplomă de participare din partea Academiei de Caligrafie și Institutului Cervantes București.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame