fbpx

Proiectul „Black Sea Lit” continuă cu o nouă ediție

Proiectul „Black Sea Lit” continuă cu o nouă ediție! Pe 25 februarie, ora 12:30, Goethe-Zentrum Eriwan (@goethezentrumeriwan) ne invită la o discuție fructuoasă cu cinci autori din regiunea Mării Negre în cadrul celei de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Literatură de la Odesa din București, România.

Proiectul literar Marea Neagră al Institutului Goethe, care a fost implementat începând cu 16 iunie 2023 și care va dura până la sfârșitul anului 2024, se bazează pe o încercare de reînnoire a dialogului în fața războiului, urii și distrugerii barbare. 

Curatorul de proiect, scriitorul și regizorul de teatru Nino Kharatishvili, împreună cu autori invitați de Institutul Goethe din Bulgaria, România, Georgia, Armenia și Ucraina, vor vorbi despre vocile literaturii moderne est-europene și despre importanța lor într-o viață de zi cu zi atât de dificilă și neputincioasă.

Participând la discuție, aflăm mai multe despre o serie de probleme în contextul crizelor actuale din literatură.

Reclame

Proiectul literar de doi ani al Institutului Goethe prevede întâlniri ale diverșilor autori din Bulgaria, România, Georgia, Armenia și Ucraina. „În primul rând, este important să vorbim între noi – pe plan literar și, mai ales, pe plan uman. A vorbi unul cu celălalt, de care avem atât de multă nevoie acum – de ambele maluri ale Mării Negre”, așa descrie curatorul și scriitorul Nino Kharatishvili scopul proiectului.

Pentru mai multe detalii despre proiect, participanți și evenimente, accesați link-ul: https://www.goethe.de/ins/ge/ka/kul/sup/gsm.html

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame