fbpx

Zilele Culturale Maghiare la Brașov

Șapte zile de concerte, spectacole, filme, parade și târguri sunt fost organizate în cadrul manifestării Zilele Culturale Maghiare din Brașov. Cei prezenți se vor bucura în aceste zile de piese de teatru, de muzică, dans, precum și de apreciatele produse ale gastronomiei maghiare.

Asociația Maghiarilor din Țara Bârsei Brașov organizează Festivalul Zilelor Culturale Maghiare din Brașov „Țara Bârsei”, ediția a XIII-a, în perioada 11-17 septembrie 2023, în mai multe spații emblematice din Braşov. 

Principala motivație pentru acest festival, așa cum a explicat Tamás Toró, organizatorul principal al evenimentului, este lipsa instituțiilor culturale maghiare în Brașov. Prin intermediul acestor festivaluri, organizatorii încearcă să ofere oportunități pentru exprimarea și satisfacerea nevoilor culturale ale comunității maghiare din Brașov și din întreaga Țară a Bârsei. Festivalul a fost reluat acum 14 ani, după o pauză de 71 de ani.

La ediția din acest an a festivalului sunt programate peste 50 de activități variate, care vor aduce o bogată ofertă culturală pentru publicul larg.

Reclame

Comunitatea maghiară din Brașov și din județ este a doua cea mai mare comunitate și cred că un eveniment de această anvergură, cum sunt Zilele Culturale Maghiare din Brașov, este menit să prezinte valorile culturale a comunității maghiare pe tot spectrul, că vorbim de gastronomie, că vorbim de concepte, că vorbim de expoziții, de prezentări de carte, cred că este un lucru benefic și de un plus valoric pentru cultura în ansamblu a județului Brașov. (…) Avem concerte mari, cu celebre formații din Ungaria și cred că o parte din aceste formații sunt cunoscute și de comunitatea românească. Vine celebrul Republic, vineri, în Piața Sfatului sau Anna and the Barbies, duminică, în Piața Sfatului. Avem și un colț de gastronomie în curtea Colegiului Áprily Lajos și avem unul din cele mai frumoase târguri de meșteșugari în Piața Sfatului”, a precizat organizatorul festivalului, Toro Tamas.

În municipiul Brașov locuiesc aproximativ 23.000 de maghiari, circa jumătate din numărul etnicilor din județ.

Programul complet și mai multe informații pe https://www.facebook.com/MagyarNapok.Brasso

Du vorba mai departe:

Leave a Comment

Reclame