fbpx

Art.Walk.Impression – sate din Banat & Transilvania

Inspirat de actrița vieneză Gertrud Bodenburger și compania ei, care au călătorit în secolul al XVIII-lea la Sibiu și au influențat viața culturală a orașului, acest proiect artistic multicultural se bazează pe ideea conexă de „drumeție artistică temporară”.

De la Sibiu la Timișoara, o călătorie la pas prin viața de zi cu zi a oamenilor din Transilvania și Banat. După aproape doi ani de pregătire, proiectul Art.Walk.Impression inițiat de profesoarele și artistele austriece Katharina Kraus și Tereza Leonhard este prezentat la acest început de săptămână, la Sibiu. 

Inspirat de actrița vieneză Gertrud Bodenburger și compania ei, care au călătorit în secolul al XVIII-lea la Sibiu și au influențat viața culturală a orașului, acest proiect artistic multicultural se bazează pe ideea conexă de „drumeție artistică temporară”.

Împreună cu studenți din Austria și România, lectorii și artiștii Katharina Kraus și Teresa Leonhard au pornit în călătorie și au lăsat întâlnirile și experiențele de pe drum să le inspire acțiuni creative.

Reclame

În sate, împreună cu oamenii, se dezvoltă mici happening-uri teatrale pe diverse probleme actuale. Subiecte precum mediul și durabilitatea, drepturile femeilor, dezvoltarea satelor, relațiile cu minoritățile etc. sunt abordate în cadrul creațiilor teatrale comune și sunt elaborate posibile soluții. Pe lângă intervențiile artistice publice, impresiile interioare ale participanților reprezintă, de asemenea, o parte importantă a proiectului.

Impresiile și rezultatele colectate vor fi prezentate în cadrul unei expoziții interactive în Austria și România.

Proiectul va lega cele două provincii istorice românești printr-un periplu cultural ce va conduce patru tineri artiști români și austrieci în diferite localități din aceste regiuni. Rezultatele creative ale întâlnirilor lor cu oameni, locuri, probleme cotidiene, patrimoniu si istorie vor putea fi descoperite în expoziția ART.WALK.IMPRESSION ce va fi vernisată pe data de 7 septembrie, ora 19.00, la Casa Tineretului din Timișoara / Timișoara Young Artists (Str. Arieș 19). 

Reclame

Acest proiect a fost selectat de juriul apelului de proiecte artistice din cadrul inițiativei #newTogether a #forumulculturalaustriac, în cadrul Timișoara 2023  – Capitală Culturală Europeană, și este realizat cu sprijinul spațiului Rezidența9 (Rezidența BRD Scena9) si al FITT Timisoara – Fundația Județeană pentru Tineret Timiș. Partenerii proiectului sunt Facultatea de Științe Socio-Umane / Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu , Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic (în limba germană), Landul Carintia, AGB Theaterpädagogik și Innenhof Studios.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame